назад
25.04.17

Підсумки минулого тижня обговорили на оперативній нараді

SuR 170424 30  Оперативна нарада під головуванням директора Регіонального центру Олени ДЕМЧЕНКО проведено 24.04.2017. Їі учасники – працівники установи звітували про виконання поточного плану роботи та напрямки діяльності на цьому тижні. «Ми – єдина команда, яка працює пліч- о- пліч. Саме в цій підтримці – запорука успішної справи», – наголосила на початку наради Олена ДЕМЧЕНКО. Вона відзначила, що знаковою подією для усієї спільноти БВПД Сумщини стало проведення 21.04.2017 спільно з громадською організацією «Громадське бюро ПРАВОЗАХИСТ» підсумкової конференції

«Актуальні питання захисту прав учасників АТО та членів їх сімей».  Серед її учасників – Ірина СТЕГНІЙ, керівник проекту «Знай! Вимагай! Навчай! Мережа параюристів з питань захисту прав учасників АТО та членів їх сімей»,  очільник управління забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Олена СІНЧУК, заступник директора Регіонального центру – Валентина ВОЛОБУЄВА, директори регіональних та місцевого центрів з інших областей – Оксана ВАСИЛЯКА (м.Київ), Олександр ЧЕРЧАТИЙ (Полтавська обл.), Анатолій БОРОДАВКА (Луганська та Харківська області), Юрій РУДИХ (м.Київ, ІІІ місцевий центр) та директори місцевих центрів Сумщини – Валентина ТРОШЕЧКО, Тамара КОЗИР, Олександр МУХА, Микола ГУДІМА, представники громадських організацій. У виступах зазначалось, що питання захисту прав учасників АТО з кожним днем постає все гостріше. Не захищеними в правовому плані, без жодних пільг чи якогось статусу сьогодні є добровольці батальйонів та члени їх родин. Військовослужбовці та члени їх родин часто не поінформовані про свої права та процедуру їх захисту.

SuR 170424 31

Під час проведення підсумкової конференції учасники поділилися досвідом роботи з вищезазначеною категорією громадян, узагальнили позитивні напрацювання та підбили підсумки року взаємодії у рамках  вищезазначеного проекту. Гості не тільки брали участь у заході, але й встигли ознайомитися з історією міста над Пслом, побувати в музеях, здійснити пішохідну прогулянку, оглянути цікаві контактні скульптури, розташовані в центрі м.Суми.

Про розгляд звернень громадян інформувала учасників оперативної наради Валентина ВОЛОБУЄВА, заступник директора.

 

Наприкінці – заслухано звіти про роботу відділів забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів; підтримки та розвитку інфраструктури (доповідачі Валентина ВОЛОБУЄВА, Наталія ПОСТАВСЬКА).