назад

Підсумки роботи Вишневського місцевого центру за 2015 рік

Підсумки роботи за 2015 рік Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі — МЦ БВПД) свідчать про поступово розширення кола суб’єктів завдяки інформаційно-роз’яснювальній роботі у містах та районах області та укладання Меморандумів про співпрацю. Ними все більш стають учасники АТО й внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованих територій, діти- сироти, інваліди, потерпілі по кримінальним справам.

Інформацію про можливість отримати БВПД громадяни отримують переважно від органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також через громадські організації, «вуличне інформування», місцеві ЗМІ, «виїзні прийоми» до віддалених регіонів, рекомендації інших осіб.

Більш ніж кожному 5-му клієнту призначено адвоката для представлення його інтересів у суді.

По кількості звернень найактивнішими залишаються: Києво-Святошинський, Васильківський, Обухівський та Бородянський райони, міста: Ірпінь, Обухів, Вишгород та Вишневе.

Працівниками МЦ БВПД докладають максимум зусиль з метою допомогти кожному клієнту вирішити його проблему по суті або поінформувати про доступні шляхи її вирішення.