назад

 Здійснений моніторинг з надання безоплатної правової допомоги за липень поточного року працівниками Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – центр) свідчить, що із 49 громадян, які звернулися до центру всім були надані відповідні консультації та визначений шлях до вирішення проблем клієнтів по суті через профільні установи.

 

  Більшість заявників складала із таких регіонів, на які поширюється юрисдикція центру, а саме: Васильківського району, міст Ірпінь, Обухів та Вишневе. Підставами для звернення були питання щодо соціального забезпечення, спадщини, сімейні та земельні відносини, виконання судових рішень.

 Щодо категорії суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, то це в основному особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї нижчий суми прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до Закону України “Про прожитковий мінімум” для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, а також інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.  

   В процесі роботи з клієнтами працівники центру докладають максимум зусиль з метою допомогти людині, вирішити її проблему по суті або поінформувати про доступні методи її вирішення. Разом з тим, за цей нетривалий час при виконанні службових повноважень працівниками центру мав місце й неординарний випадок з певним ризиком, а саме: це звернення 29 липня поточного року психічно хворого клієнта, який представляв реальну небезпеку своєю неадекватною поведінкою проявами агресії тощо.

  Завдяки своєчасній орієнтації та професіаналізму, ситуація збоку посадовців центру була врегульована належним чином. З місцевим райвідділом міліції досягнута домовленість щодо прийняття в подальшому запобіжних заходів в установленому порядку.