назад
05.10.16

Підведено підсумки першого місяця роботи Чигиринського бюро правової допомоги

Із першого вересня 2016 року в Україні запрацювали бюро правової допомоги. Чигиринське бюро правової допомоги також свою роботу розпочало 01 вересня 2016 року. Із перших днів свого існування Чигиринське бюро стало активним учасником у сфері правових послуг.

Аналізуючи роботу Чигиринського бюро правової допомоги за вересень 2016 року, варто відмітити наступне: було зареєстровано 62 звернення про отримання правової допомоги. Серед осіб, що звертались 59% жінок і 41% чоловіків. За результатами звернення 59 особам надано роз’яснення, консультацію положення законодавства у тій сфері з якої звертались громадяни. Серед питань з якими звертались громадяни можна прослідкувати наступну тенденцію: у сфері земельних відносин – 23 %, у сфері соціального забезпечення – 20 %; у сфері спадкового законодавства – 8,4%; у сфері сімейного законодавства – 10%; питання трудового законодавства – 11,8%; питання житлового законодавства – 11,8%.

У чотирьох громадян прийнято письмове звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. За результатами звернень прийнято рішення про надання БВПД та видано відповідні доручення адвокатам. На даний час Чигиринським районним судом розглядаються цивільні справи за участю призначених адвокатів.

Також слід відмітити особливий випадок, коли до бюро звернувся соціальний працівник з проханням надати допомогу особі, якою вона опікується, дана громадянка має вади зору та опорно-рухового апарату. Особа втратила паспорт під час того, як поверталась додому з лікарні. Внаслідок даного звернення працівниками бюро було надано консультацію та роз’яснення вдома у клієнтки, зокрема було оформлено пакет документів для отримання нового паспорта. Так спільно із працівниками центру надання адміністративних послуг 28 вересня було вручено новий паспорт громадянці.

Підводячи підсумки роботи Чигиринського бюро правової допомоги зазначимо постійну потребу у правовій допомозі населення Чигиринщини та доцільність проведення право просвітницьких заходів для жителів району.