назад
21.03.19

Підвищення активності молоді з питань реалізації виборчого права

3

Активізація правосвідомості молоді, усвідомлення реалізації виборчого права – саме таку мету ставили працівники Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги до зустрічі зі студентами, яка відбулась у гуртожитку Кременчуцького медичного коледжу ім. В.І.Литвиненка.

         В рамках реалізації інформаційної кампанії “Я маю право голосу”  начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Світлана Терещенко перш за все учасників зустрічі поінформувала щодо процедури голосування, можливості користування сервісами Державного реєстру виборців, зміни виборчої адреси та голосування за місцем фактичного перебування тощо. Також акцентувала увагу молоді на можливих правопорушеннях під час виборів та юридичною відповідальністю за порушення виборчого законодавства.

         З метою визначення активності молоді та обізнаності щодо реалізації та захисту своїх виборчих права проведено опитування студентів, під час якого з’ясовано, що більшість респондентів братимуть участь у виборах Президента 31 березня (80%), та 96% знають та активно цікавляться порядком реалізації свого виборчого права.

         Нагадуємо, за безоплатною правовою допомогою у м.Кременчуці можна звернутися за адресою: м. Кременчук, вул.Небесної Сотні, 54. тел: (05366) 3-00-38.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.