назад

Підвищення активності юристок у захисті прав жінок

FLA 1504 01Заступниця начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Олена Середенко взяла участь у регіональному заході «Підвищення активності юристок у напрямку захисту прав жінок», який відбувся 15 квітня у Миколаєві за підтримки  Українського Жіночого Фонду. Організатором заходу виступила громадська організація «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем».

Участь у заході взяли не тільки досвідчені юристки, які працюють в абсолютно різних галузях, але й студентки перших курсів.

FLA 1504 02

За словами нашої колеги Олени Середенко, яка до того ж є членкинею ГО «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем», говорили про актуальні питання захисту прав жінок, перспективи розвитку жінок в юридичній професії та їхній  вплив на політику та суспільство в Україні, а також про потреби менторства для юристок, які здобувають досвід у професії та захисті прав жінок вразливих категорій.

FLA 1504 03

Багато уваги приділили темі домашнього насильства, але попри серйозний рух уперед у цих питаннях і те, що постраждалі почали набагато активніше звертатися за захистом, існує ще велика кількість проблем. Тому  учасниці заходу не тільки обговорили наболіли питання у сфері захисту прав постраждалих від домашнього насильства та сексуальних домагань, але й шукали шляхи їх вирішення та подолання.

FLA 1504 04

Варто відзначити, що гості провели ще й профорієнтаційну роботу, адже III курс – випускний, і до отримання диплома бакалавра за спеціальністю  «Правоохоронна діяльність» залишилися лічені дні. Тому наші колеги, наскільки дозволяв час, розказали про місію і завдання системи БПД та запросили майбутніх юристів до Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області, де на початку травня відбудеться День відкритих дверей.