назад
29.02.16

Підвищення кваліфікації адвокатами

Нагадуємо адвокатам, які співпрацюють з Броварським МЦ, на їх запитання, що відповідно до Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України затверджених рішенням Ради адвокатів України від 16 лютого 2013 року № 85 до 31 січня адвокати повинні прозвітувати про підвищення кваліфікації відповідним Радам адвокатів.

За результатами розгляду поданих адвокатом документів, відповідна рада адвокатів регіону видає адвокатові свідоцтво про підвищення кваліфікації за трирічний обліковий період.

До адвокатів, які не виконують обов’язку щодо постійного вдосконалення своїх знань і професійної майстерності, не виконують вимог цього Порядку, можуть бути застосовані заходи дисциплінарної відповідальності у порядку, передбаченому чинним законодавством про адвокатуру та адвокатську діяльність, за невиконання або неналежне виконання своїх професійних обов’язків (п. 17 ППКА).

Адвокати, які в установлений строк не набрали потрібної кількості балів для одержання свідоцтва про підвищення кваліфікації, матимуть змогу ліквідувати цю прогалину у термін до 1 червня 2016 року.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Ради адвокатів України 26 лютого 2016 року.

Як зазначають члени РАУ, близько 80% адвокатів свою кваліфікацію не підвищили. Підвищити кваліфікацію та отримати відповідні бали адвокати зможуть на курсах, семінарах, тренінгах тощо.

З повагою, Броварський МЦ.