назад

Підвищення кваліфікації адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу

Навчальні тренінги для адвокатів, які співпрацюють з системою надання безоплатної правової допомоги і постійно підвищують професійну кваліфікацію для запорізького регіону не рідкість. Останній у цьому році тренінг на тему : «Кримінальний процесуальний кодекс України: застосування крізь призму європейських стандартів» пройшов 11 грудня у Мелітополі.

 

Адвокати, які брали участь у заході, мали змогу вдосконалити та поглибити свої знання з питань дій захисника при затриманні клієнта, пред’явленні підозри; забезпечення основоположних прав і свобод клієнта; оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора , слідчого судді.

Всі учасники тренінгу приймали активну участь, виконували практичні вправи та завдання, аналізували та обговорювали кейси, обмінювались власним досвідом.

Тренерами заходу, який проходив на базі Мелітопольського інституту державного та муніципального управління «Класичного приватного університету», були адвокати Руслан  Балковий та Сергій Лисак.

Захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот – місія системи безоплатної правової допомоги. Значна увага  приділяється постійному підвищенню компетентності адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

До уваги! За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).