назад

Підвищення правової грамотності громадян – один із пріоритетів в діяльності системи БВПД Рівненщини

47010854

В рамках Всеукраїнського тижня права фахівці системи БВПД Рівненщини активізували роботу із засобами масової інформації з питань роз’яснення конституційних прав громадян. Лише протягом поточного тижня на місцевих телеканалах показано 5 відеосюжетів, відзнятих в Регіональному центрі, опубліковано 14 матеріалів на шпальтах друкованих видань.

Створення системи безоплатної правової допомоги є чи не найбільш успішним проектом українського Уряду за останні 5 років, -вважає керівник Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк. – Це той проект, який поновлює справедливість і надає право на захист соціально- незахищеним категоріям громадян, учасникам бойових дій, у тому числі учасникам АТО та членам сімей загиблих воїнів, жертвам сімейного насилля, ветеранам, біженцям та ін. Тому в рамках реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» та Всеукраїнського тижня права фахівці системи БПД провели і продовжують проводити низку заходів щодо підвищення правової культури мешканців області в тому числі студентської та учнівської молоді. Прикладом такої роботи є круглі столи, зустрічі, конференції, семінари, мобільні виїзди, під час яких спеціалісти системи БПД інформують громадян, як у правовий спосіб захищати свої права, вирішити проблемні питання.

IMG 20181126

Висвітлення діяльності Регіонального центру з надання БВПД було показано у відеосюжетах на телеканалах «UA Рівне», «Сфера ТВ», ТРК «Ритм, «Рівне 1», озвучено у радіовипусках місцевої радіостанції «Радіо ТРЕК», інформаційні повідомлення розміщено на сайтах інтернет-видань, Rivne media, «В кулуарах», «Рівне-інфо», «Українське право» на відповідних сторінках наших партнерів у мережі ФБ, опубліковано у тижневиках «7 днів», «Рівне експрес», «Рівне вечірнє».

 

Активну правопросвітницьку роботу здійснюють і місцеві центри з надання БВПД – Сарненський та Рівненський, впроваджуючи у практику дієві механізми з інформування громадян про систему БПД, намагаючись донести корисну інформацію до людей за допомогою ефективних каналів комунікації навіть у найвіддаленіших населених пунктах області.

46801429

Проведення таких заходів та взаємодія з партнерськими організаціями передбачають, передусім, розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, забезпечують дотримання та реалізацію гарантованих державою прав.