назад

Підвищення правової грамотності громадян – пріоритетне завдання Рівненського МЦ

gol

Село Бродівське Острозького району належить до Хорівської сільської ради. У зв’язку з відсутністю сільради безпосередньо у населеному пункті, його жителі досить часто залишаються непоінформованими  про важливі суспільно-політичні події, основні реформи та зміни у законодавстві.

Тож, фахівець Острозького бюро правової допомоги Микола Шаповал відвідав село, де провів вуличне інформування жителів про систему БПД, про зміни у законодавстві щодо доступу до безоплатної правової допомоги, основні реформи, що проводяться Урядом України. 

Окрім того, Микола Шаповал провів семінар в Острозькому районному підрозділі Здолбунівського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції. Під час заходу представникам КВІ повідомили про систему безоплатної правової допомоги в Україні, завдання та функції бюро, категорії осіб, які за законом мають право на безоплатну правову допомогу.

1

Після цього фахівець бюро обговорив з працівниками відділу кримінально-виконавчої інспекції проблемні питання правової освіти населення. Тому учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю щодо проведення правопросвітницьких заходів для жителів Острожчини.

Тим часом співпраця місцевих центрів з надання БВПД з громадськими приймальнями народних депутатів продовжується (детальніше – тут). Фахівці Рівненського МЦ Наталія Грибенко та Віталій Пархоменко провели спільний прийом громадян разом з депутатом Верховної Ради Юрієм Вознюком. За консультаціями звернулися громадяни, які перебувають у складних життєвих обставинах і яких цікавить можливість захисту та реалізації своїх прав. 

Також спільно з представником міського управління праці та соціального захисту населення Наталія Грибенко взяла участь у зборах  ГО «Рада голів ОСББ м. Рівне». Під час заходу розглядалися питання особливостей подання звітності в управління соціального захисту населення, подання документів на отримання пільг і субсидій.

2

Наталія Грибенко розповіла головам ОСББ про особливості системи безоплатної правової допомоги в Україні, а також про можливості отримання юридичних консультацій для фізичних осіб.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.