назад
06.04.18

Підвищення правової обізнаності безробітніх Машівського району

05.04.2018masch3

З метою підвищення рівня правової поінформованості та розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, 5 квітня 2018 року, начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко у Машівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості провів інформаційний семінар для осіб з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Під час заходу слухачі отримали інформацію про правовий статус осіб з особливими фізичними можливостями, порядок встановлення інвалідності, матеріальне, соціально – побутове і медичне забезпечення.

Цього ж дня на базі центру зайнятості функціонував виїзний мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де всі охочі мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані і обґрунтовані відповіді на них.05.04.2018masch1

Для громадян актуальними були питання стосовно доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, стягнення заборгованості з виплати державної соціальної допомоги дітям війни за виконавчим документом та інші.

Крім цього, фахівець бюро розповів про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», метою якого є підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті.

Нагадуємо, що Машівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Машівка, вул. Незалежності, тел.: (05364) 9-14-11.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.