назад
07.09.17

Підвищення правової обізнаності громадян у Гайсині

07 09 2017 307 вересня 2017 року, фахівці Гайсинського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у семінарі на тему: «Право на безоплатну правову допомогу». Захід організувала Комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гайсинського району Вінницької області».

Захід проведений з метою надання безоплатної правової допомоги соціально вразливим категоріям осіб, а саме громадянам похилого віку та підвищення їхньої правової обізнаності. У даному напрямку установи плідно працюють у рамках Меморандуму про співпрацю між Гайсинський місцевим центром з надання БВПД та Комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування Гайсинського району Вінницької області», який був підписаний у березні 2016 року.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Гайсинського місцевого центру Альона Наконечна розповіла про порядок надання безоплатних правових послуг. Спеціаліст звернула увагу на проведення виїзних прийомів за місцем проживання громадян, якщо вони не можуть особисто звернутися до Гайсинського місцевого центру з надання БВПД для отримання консультації та роз’яснень.

07 09 2017 4

Тетяна Павлюченко, заступник начальника відділу правової інформації та консультації Гайсинського місцевого центру, розповіла про порядок складання заповіту та оформлення договорів про довічне утримання. Також, звернула увагу на випадки шахрайства, потерпілими яких є літні люди. З метою попередження таких ситуацій, присутніх було ознайомлено з алгоритмом дій, які потрібно вчиняти за даних обставин.

07 09 2017 5

По закінченню заходу працював мобільний пункт консультування, де всім бажаючим були надані правові роз’яснення та інформаційні матеріали.

Нагадуємо, Гайсинський місцевий центр працює за адресою: м. Гайсин, вул. Івана Франка, 28а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106