назад
23.10.18

Підвищення правової обізнаності засуджених сприятиме їхній інтеграції в суспільство

IMG bcef64f99ab3f30d1a872d1ed3b0221e V«Підвищення правової обізнаності засуджених сприятиме їхній інтеграції в суспільство» – під таким гаслом 19 жовтня 2018 року пройшла робоча зустріч представників Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Деснянського районного відділу філії Державна установа «Центр пробації» в місті Києві та Київській області.

  Засуджені особи відносяться до однієї з найбільш вразливих категорій населення, що потребують захисту своїх прав та здійснення ефективного контролю за їх дотриманням.

  Провідний інспектор Деснянського районного відділу філії Державна установа «Центр пробації» в місті Києві та Київській області Яна Компанець ознайомила учасників зустрічі з основними завданнями та функціями установи та повідомила, що пробація розпочинається одразу після застосування судом покарання, альтернативного позбавленню волі, і містить в собі здійснення наглядових і соціально-виховних заходів щодо засуджених.Робота із засудженими відбувається згідно до індивідуального плану. Однак формування соціально сприятливих змін особистості не можливі без інформування засудженого про права та обов’язки повноправного учасника суспільства.

IMG 54f3dd265c5c02d66dff96505d79ab1d V

  Начальник відділу правопросвітництва та організації роботи з суб’єктами надання безоплатної правової допомоги Наталія Суровцова розповіла про можливості проекту «Я МАЮ ПРАВО!» – масштабної реформи правової свідомості, оскільки його ключовим елементом є надання громадянам безоплатної правової допомоги, що дає можливість захистити свої права кожному.

  Під час заходу учасники зустрічі обговорили необхідність проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості засуджених осіб щодо захисту своїх прав, зокрема на безоплатну правову допомогу, шляхом проведення зустрічей, семінарів тощо.

  Довідково: на базі Деснянського районного сектору пробації, що знаходиться по вул. Сабурова, 3-А, м. Київ, 02222, діє дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги (перший понеділок кожного місяця), організований Першим київським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.