назад
29.03.17

Підвищення правової свідомості жителів Соснівки

Gad robzustr24 03 2017

         24 березня 2017 року керівник Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко провела робочу зустріч з головою Соснівської сільської ради Наталією Рибалкою та секретарем ради Галиною Чмут.

        В рамках зустрічі обговорили актуальні питання, з якими жителі села найчастіше звертаються до органу місцевого самоврядування. Також визначили перспективи подальшої співпраці та шляхи підвищення правової свідомості та обізнаності сільської громади.

        Також Ірина Калініченко надала методичну допомогу працівникам сільської ради з питань практичного застосування безкоштовних сервісів Міністерства юстиції України та щодо заповнення і подачі електронних декларацій за 2016 рік.

        Цього ж дня в приміщенні Соснівської сільської ради працював мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

        За правовою допомогою звернулись жителі села Соснівка, яким Ірина Калініченко роз’яснила норми земельного законодавства, особливості соціального захисту населення та специфіку отримання додаткової відпустки працівникам, що мають дітей.

        «Додаткова відпустка, передбачена ст. 19 Закону України «Про відпустки», належить до виду щорічних відпусток і надається у будь-який час протягом календарного року, незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини» – зазначила керівник бюро.

        Також фахівець наголосила, що ця відпустка є оплачуваною і надається певній категорії осіб, зокрема одиноким матерям і батькам, опікунам, жінкам, які виховують дітей-інвалідів та особам, які усиновили дитину тощо, з метою належного поєднання їх трудової діяльності з виконанням сімейних обов’язків. Така відпустка надається в обов’язковому порядку за бажанням працівника.

        Цього ж дня, Ірина Калініченко спільно з фахівцями Гадяцької районної служби у справах дітей Гадяцької райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді провела лекцію-бесіду на тему «Запобігання скоєння правопорушень школярами» для учнів 5-9 класів Соснівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.Gad shkola 24 03 2017

        Під час проведення заходу діти переглянули тематичне відео на тему «Почуй мене», вели активне обговорення та пропонували шляхи вирішення проблеми.

        Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України бажаючі також можуть, звернувшись Гадяцького бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5 (другий поверх) тел. 05354-3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).