назад
11.09.18

Підвищення рівня правової обізнаності військовослужбовців

7 вересня 2018 року в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю та загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання БВПД проведено зустріч із військовослужбовцями та працівниками військової частини А 1402 міста Золотоноша. 

З метою підвищення рівня правової обізнаності військових поінформовано про завдання та функції місцевого центру, категорії громадян, що мають право на безоплатну вторинну допомогу, а також перелік документів, необхідних для отримання такої допомоги. Проведено лекцію на тему: «Підйомна допомога для військовослужбовців», під час якої роз’яснено порядок отримання одноразової грошової допомоги після укладення першого контракту. Зосереджено увагу на нормативно-правових актах, якими передбачено виплати та надано зразки рапортів, необхідних для отримання допомоги.

Учасникам зустрічі презентовано Всеукраїнський правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», доведено до відома інформацію про законодавчо гарантовані кожному громадянину України права та способи їх захисту. Поширено інформаційні буклети про систему БВПД та згаданий вище проект.

У рамках Меморандуму про співпрацю військовослужбовців поінформовано про пільги, права та соціальні гарантії, надано рекомендації щодо дій у певних ситуаціях. У дистанційному пункті доступу до правової допомоги проведено індивідуальні правові консультації для військових і працівників військової частини. До бібліотеки закладу передано брошури «Пам’ятка учасникам російсько-української війни», розроблені Громадською організацією «Юридична Сотня».