назад
30.08.18

Підвищення рівня правових знань непрацюючих громадян

Чорн.бюро  центр зайн001Відповідно до статті 43 Конституції України кожен має право на працю, як і на можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає і на яку добровільно погоджується. В Україні заборонено будь-яку дискримінацію у сфері праці, зокрема, порушення принципу рівності прав та можливостей.

28 серпня 2018 року з метою підвищення рівня правової обізнаності непрацюючих громадян Чорнобаївського району керівник відділу «Чорнобаївське бюро правової допомоги» Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Інна Копійка, провела на базі Чорнобаївського районного центру зайнятості семінар на тему: «Правові аспекти працевлаштування».

Осіб, які перебувають на обліку у зазначеному центрі, проінформовано про основні права та обовʼязки клієнтів установи, методику пошуку роботи, проходження співбесід з роботодавцями, встановлення випробувального терміну для працівника, на що необхідно звернути увагу під час працевлаштування. Ознайомлено з основними статтями нормативно-правових актів.

Цього ж дня для трудового колективу Чорнобаївського районного центру зайнятості проведено бесіду на тему «Актуальні зміни чинного законодавства». Звернуто особливу увагу на зміни, які набувають чинності 29 серпня 2018 року, з питань сплати аліментів.

З метою популяризації проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» безробітних і трудовий колектив Чорнобаївського РЦЗ ознайомлено з цим суспільно значущим правовим проектом тa поширено тематичні матеріали.

Фахівцями дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, який діє на базі Чорнобаївського РЦЗ, надано юридичні консультації трьом громадянам.