назад
13.02.17

Підвищення рівня правових знань пенсіонерів в «Університетах третього віку»

univer

«Університет третього віку» – це інноваційний проект, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя. Особи похилого віку отримують необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання, відчувають себе потрібними суспільству, усвідомлюють, що життя продовжується і межі пізнання не існує. А ще “Університет третього віку” дозволяє пенсіонерам розкрити у собі ті таланти, які були притиснуті роботою, клопотами і родинними проблемами, дає можливість познайомитися з новими цікавими людьми.

07 лютого 2017 року розпочався новий навчальний рік на факультеті правознавства в «Університеті третього віку», який діє при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Полтавського району. Участь у заході взяли представники Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З вступним словом до присутніх звернувся директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас, який повідомив, що місцевий центр вже більше року тісно співпрацює з Територіальним центром в напрямку підвищення правової спроможності соціально незахищених верств населення. Одним із напрямків такої співпраці є залучення фахівців Першого полтавського МЦ до роботи правового факультету «Університету третього віку», яка полягає в проведенні лекційних заняттях з актуальних правових питань.07022017universitettretyogoviku

По завершенні вступного заняття, з працівниками Територіального центру соціального обслуговування проведели роз’яснюючу роботу та надали методично-інформаційні матеріали, розроблені Першим полтавським МЦ.

Цього дня в Лубенському Університеті третього віку відбувся семінар на тему: “Нарахування та виплата субсидій”. Начальник відділу представництва Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Супрун поінформував, що для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з доходів, нарахованих особам, які досягли 14-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи без урахування податку з доходів фізичних осіб.07.02.2107 lybnyyniver1

При цьому встановлено, що непрацюючим пенсіонерам, які не мають інших доходів, крім пенсії, до середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія. При цьому фахівець БВПД поінформував: що не враховується  до сукупного доходу; чи нараховується дохід, якщо людина не працює; хто має право на субсидію; яким чином можна отримати субсидію, та за який період враховуються доходи для призначення субсидії. Також пояснив у яких випадках проводиться перерахунок розміру призначеної субсидії без звернення громадян.07.02.2107 lybnyyniver

Звернутися за консультацією громадяни можуть до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2.

За правовою допомогою до фахівців Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду).