назад
05.04.17

Підвищували правову культуру студентів ВНЗ

   30 березня фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області та Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційно-просвітній захід для студентів Білоцерківського інституту економіки та управління вищого навчального закладу «Університет «Україна». Перед студентами закладу виступив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас та головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Вітряк.

   Студентам розповіли про права молоді та способи їх відстоювання; окремо зупинились на питаннях домашнього насильства, поінформували про систему безоплатної правової допомоги, діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, їх повноваження, коло осіб, що мають право на таку допомогу, та механізм доступу до БВПД. Також у ході заняття було висвітлено позитивні приклади надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному, цивільному та адміністративному процесах суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області.
   Окрім цього, виступаючі провели діалог зі студентською аудиторією у формі «питання-відповідь». Студенти цікавились питаннями реєстрації актів цивільного стану, зокрема процедурою зміни прізвища; питаннями виконання боргових зобов’язань, здійснення виконавчого провадження тощо.