назад
15.11.16

Підвищуємо правову обізнаність учнівської молоді

14112016 orel

14  листопада в Пирятинській ЗОШ № 1  за участю фахівця Пирятинського бюро правової допомоги  Володимира Орла проведено урок правознавства для учнів 9 класів.

У ході заходу учні ознайомились із системою безоплатної правової допомоги,  послугами, формами прийому громадян. Значну зацікавленість в учнів викликала робота гарячої телефонної лінії, роботу чергового адвоката,  успішні справи адвокатів,  приклади  життєвих ситуацій,  покарання неповнолітніх.

Володимир Орел акцентував увагу школярів про відповідальність, яку вони можуть понести за образи, погрози, приниження та інші неправомірні дії та які будуть наслідки в подальшому житті.

Найбільше учням було цікаво послухати приклади з життя. Деякі конкретні життєві ситуації змусили їх замислитись. Після цікавої лекції діти зробили висновок про необхідність знати і дотримуватись законів нашої держави. Адже їх незнання не звільняє від відповідальності.14112016zikavo1

Наприкінці уроку всі учні отримали інформаційні матеріали з контактами бюро та роз’ясненням відмінності первинної та вторинної допомоги.