назад
15.02.17

Підвищуємо рівень правових знань жителів Полтавщини

Gad shkola13022017

Підвищення рівня правової обізнаності громадян, безсумнівно, є одним з пріоритетних завдань місцевих центрів та бюро правової допомоги.
З метою створення необхідних умов для набуття і застосування правових знань широкими верствами населення, доступу їх до офіційних джерел правової інформації фахівцями системи безоплатної правової допомоги області проводяться правопросвітницькі заходи для різних категорій населення.

13 лютого 2017 року керівник Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко розповіла учням 5-9 класів Хітцівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів про дискримінацію та відповідальність.

Захід відбувся у формі бесіди зі школярами, цікавих правових тренінгів та вправ. Фахівець бюро ознайомила дітей з поняттями дискримінації, толерантності та навела приклади неналежних вчинків для обговорення можливих наслідків. По закінченню присутні переглянули тематичне відео та поділилися враженнями.

Цього ж дня головний спеціаліст Машівського бюро правової допомоги Вікторія Черкасова провела лекційне заняття для слухачів «Університету III віку» на базі Андріївської сільської ради на тему: «Спадкування за законом та заповітом». Під час заходу головний спеціаліст бюро розповіла про види спадкування, форми заповіту, права заповідача, підстави визнання заповіту недійсним, черги спадкоємців за законом та інше.13.02.2017 lekziya mash

14 лютого 2017 року керівник Хорольського бюро правової допомоги Юлія Барило провела семінарське заняття для працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хорольської районної державної адмінстації на тему: „Доступ до безоплатної правової допомоги“.  Під час семінару було висвітлено основні положення, які стосуються можливості отримання безоплатної правової допомоги. Крім цього особлива увага акцентувалася на законодавчих змінах, які були внесені до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» і які безумовно сприяють ще більшому забезпеченню доступності системи правової допомоги.14.02.2017 seminarterzentrhorol

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.

Кожен хто потребує правової допомоги має можливість скористатися послугами безпосередньо на прийомі у Гадяцькому бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч вул. Шевченка 5, тел. (05354) 3-25-05.

Хорольське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, 78 А, тел. (05362) 3-32-20.

Крім того повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.