назад

Пільги громадянам на оплату житлово-комунальних послуг

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373, з 1 жовтня 2019 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг буде монетизовано. З метою інформування громадян та забезпечення їх прав, у приміщені управління праці та соціального захисту населення Драбівської  райдержадміністрації спеціалістом Драбівського бюро правової допомоги Сергієм Михликом за участі працівників соцзахисту 28 серпня проведено консультування громадян щодо порядку отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
Поінформовано, що з 1 жовтня 2019 року пільги за користування житлово-комунальними послугами надаватимуться у грошовій або безготівковій формі. Розрахунок їх розміру буде проводитися автоматизовано в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги.
Пільги у безготівковій формі надаватимуться через АТ “Ощадбанк”. Так,  управлінням праці та соціального захисту населення на рахунки у зазначеному банку пільговиків перераховуватимуться кошти для надання пільг, які вподальшому спрямовуватимуться підприємству – надавачу комунальних послуг.
У готівковій формі пільги надаються на підставі заяви пільговика з місяця, що настає за місяцем її подання. У заяві зазначаються реквізити поточного рахунку в АТ «Ощадбанк» на який пільговик бажає отримати кошти.
Під час консультування увагу громадян звернуто на обов’язковій сплаті щомісяця вартості фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги.
У разі виникнення заборгованості, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.), пільга, яка надається у готівковій формі,  змінюється на безготівкову.
Присутніх поінформовано про Всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційні кампанії “Чесна платіжка», “Відповідальне батьківство”.