назад
09.10.18

Пільги на навчання дітям учасників АТО

oswita ATO2

На сьогодні питання щодо особливих гарантій для учасників Антитерористичної операції особливо гостре. В низку українських законів та підзаконних актів внесені зміни щодо правового статусу учасника АТО, а також пільг та гарантій для цієї категорії громадян. Проте не секрет, що в отриманні більшості соціальних пільг учасники АТО часто зазнають труднощів, а про деякі, передбачені діючим законодавством, гарантії вони навіть не знають.

До прикладу, захисники української незалежності і їх родини повинні знати, що держава забезпечує учасникам бойових дій та їх дітям державну підтримку для отримання професійно-технічної та вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах.

Варто зазначити, що така підтримка надається дітям, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчання, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Зазначена допомога може надаватися у формі:

  • безкоштовного забезпечення підручниками, доступом в Інтернету, до систем баз даних в навчальних закладах, проживання в гуртожитках;
  • виплати соціальної стипендії;
  • повної або часткової оплати навчання за рахунок бюджетних коштів або шляхом надання пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти.

Пільги для дітей учасників бойових дій України передбачають можливість отримання безкоштовної середньої технічної або вищої освіти у вищих навчальних закладах України. Пільги дітям учасників АТО гарантовані законодавством України, тому кожен громадянин цієї категорії може скористатися можливістю безкоштовної освіти.

Долучайтесь до національного правопросвітницького проекту Мін’юсту Я МАЮ ПРАВО!  Звертайтесь за правовою допомогою. Захищаймо права разом!  www.pravo.minjust.gov.ua – веб-сайт проекту.

Отримати інформацію про найближчі тренінги, зустрічі або проконсультуватися зі спеціалістом Ви можете у Регіональному центрі з надання БВПД у Вінницькій області за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути за посиланням www.vinnytsya.legalaid.gov.ua. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106