назад

RC GTUYСьогодні, 7 листопада 2017 року, в Головному територіальному управлінні юстиції у Львівській області проведено семінар-навчання для працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та ЦНАПів, з питань прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань як фронт-офісів (пілотний проект).

Від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області був присутній начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру Орест Шот. Місцеві центри представили: Оксана Олексів – з Першого львівського місцевого центру, Ірина Василів – з Другого львівського місцевого центру, Леся Сушко – з Самбірського місцевого центру та Любомир Олійник – з Стрийського місцевого центру.

Відкрив захід начальник Головного територіального управління Ярослав Жукровський, який коротко розповів про деякі новини, що відбулись за останні 10 місяців у Львівській юстиції, зокрема, про оновлення складу працівників відділу з розгляду скарг на дії державних реєстраторів.

Він, зокрема, зазначив, що за останній період прийнято рішення про скасування 10 реєстраційних дій і жодне з цих рішень не скасоване у судовому порядку. Проведено значну роботу щодо реєстрації більше 500 громадських організацій, зареєстровано перших 3 статути об’єднаних територіальних громад. «Ми реалізовуємо всі завдання, які ставить перед нами наш міністр Павло Петренко», – завершив свій виступ Ярослав Жукровський.

Далі виступила Галина Власова – начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації, яка розповіла про реальний стан взаємодії Головного територіального управління юстиції з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та центрами надання адміністративних послуг при проведенні державної реєстрації громадських об‘єднань.

RC GTYU

Галина Власова звернула увагу присутніх на те, що частина районних ЦНАПів не має жодного прийнятого документа, що засвідчує необхідність проведення додаткової роз’яснювальної роботи серед населення цих територій щодо їх можливості здати документи на реєстрацію за місцем проживання.

Також було звернуто увагу на необхідність своєчасної передачі до Головного територіального управління юстиції оригіналів документів на реєстрацію у 3 – денний термін після прийняття рішення щодо реєстрації, з метою формування справ. Окремо було звернуто увагу на впроваджену послугу попереднього перегляду документів.

У свою чергу Орест Шот надав інформацію щодо стану реалізації пілотного проекту структурами безоплатної вторинної правової допомоги, а саме, щодо кількості проведених реєстраційних дій з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань.

За весь час існування проекту Першим Львівським місцевим центром здійснено 2 реєстраційні дії, Другим Львівським місцевим центром такі дії не вчинялись, Буським місцевим центром – 18, Самбірським місцевим центром – 58, Стрийським місцевим центром – 2 і Червоноградським місцевим центром – 121. Всього проведена 201 реєстраційна дія.

На підставі зібраної інформації з місцевих центрів Орест Шот повідомив про відсутність проблемних питань в процесі виконання функцій з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань як фронт-офісів, зокрема, щодо дотримання порядку проведення зазначених дій, а також підкреслив тісну співпрацю, налагоджену між місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відділом державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).