назад

35799324 908389256014622 7985009626842136576 nСпільно із бухгалтерами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тернопільської області головний бухгалтер Наталія Гарматій і начальник відділу фінансів Тетяна Кіт обговорили питання відряджень, контролю за цільовим використанням коштів місцевих центрів, ведення бухгалтерського, управлінського та статистичного обліків, складення фінансової та бюджетної звітності.

Розглянули проекти та пропозиції річних планів діяльності на 2019 рік, висвітлили особливості обліку видатків центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, ефективність планування і використання бюджетних коштів, а також розглянули окремі питання проведення допорогових закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти через систему Prozorro.

Торкнулися теми відряджень, контролю за цільовим використанням коштів та майна місцевих центрів, ведення бухгалтерського, управлінського та статистичного обліків, складення фінансової та бюджетної звітності. Особливу увагу приділено питанню щодо розрахунків з оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

Окрім того для бухгалтерів Кременецького, Тернопільського та Чортківського місцевих центрів було проведено навчання по складанню місячної та квартальної звітності до Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільські області в електронному вигляді через автоматизовану систему подання електронної звітності «АС Є-Звітність».

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.