назад
18.06.16

Пленарні сесії в рамках міжнародної конференції “Майбутні напрями з доступу до правосуддя: розширення доступу, щоб не залишити нікого позаду”

image 0.02.01.5f01920f794d5e9323873b6b0c3f4cd9ba9978872bac3686e38372ce4bb4f52b VУчора в Оттаві завершилась міжнародна конференція “Майбутні напрями з доступу до правосуддя: розширення доступу, щоб не залишити нікого позаду”, в рамках другого дня якої відбулася низка пленарних сесій, присвячених обговоренню різних питань надання правової допомоги, посилення правової спроможності громад, ролі урядів та донорів у цих процесах. Серед учасників обговорень із практикою українського досвіду – директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський та його заступник Сергій Троценко.

Нагадаємо, міжнародна конференція “Майбутні напрями з доступу до правосуддя: розширення доступу, щоб не залишити нікого позаду” організована програмою Правова ініціатива відкритого суспільства Фундацій відкритого суспільства і пройшла з 15 по 16 червня 2016 року в штаб-квартирі Центру досліджень міжнародного розвитку у столиці Канади – Оттаві.

Метою конференції є генерування глибшого аналізу та обговорення між різними міжнародними та національними гравцями питань того, як доступ до правосуддя може бути розширений та інституціоналізований, та як має відбуватися фінансування надання правових послуг. Сесії конференції спрямовані на визначення та поширення досвіду методологій вимірювання правових потреб, витрат та ефективності різних стратегій з розширення систем надання правових послуг, та як відповідні технології можуть бути використані найкращим чином.

Серед учасників конференції – фахівці-практики у сфері забезпечення доступу до правосуддя з державного та недержавного сектору з різних країн, у тому числі із розвинутих країн, країн, що розвиваються та країн із перехідною економікою.

Другого дня конференції пленарні сесії стосувалися обговорення питань використання інформаційних технологій в процесі надання сервісів правової допомоги; викликів надання правової допомоги та забезпечення доступу до правосуддя у «складних» країнах (територіях); ролі донорів та урядів у масштабуванні надання правових послуг. Щодо останнього – думками, основаними на українському досвіді функціонування системи БПД, поділилися наші колеги.

image 0.02.01.d4c84b8fc06cb9df22a5ed5ba1c7309a475f68338850c05a14511bdd80c0913a V

Напередодні ж, нагадаємо, Андрій Вишневський розповів про український досвід становлення та розвитку системи безоплатної правової допомоги, її роль як у забезпеченні та дотриманні фундаментальних прав людини , так і, в ширшому контексті, в процесі проведення реформ в Україні, та в посиленні правової спроможності громад.

Переглянути презентацію та повний текст виступу Андрія Вишневського

20160616 092608 resized 1

Конференція частково слугуватиме для запуску Звіту під назвою «Розроблення портфоліо стабільної фінансової моделі розширеного доступу до базових правових послуг Партнерство задля Закону та Розвитку, Великобританія, уповноваженого ПІВС, ЦДМР, Департаментом міжнародного розвитку, Фундацією LEF, мережею Omidyar»; а також сприятиме проведенню майбутніх досліджень та інформуванню про те, як реалізувати Ціль 16.3 щодо доступу до правосуддя в рамках Цілей сталого розвитку ООН.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook     YouTube YouTube     Google Google+  тTwitter