назад
16.11.16

Плідна робота бюро правової допомоги – запорука правоспроможної громади

15112016seminarvcentrizaynyatosti12

Працівниками  бюро Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД проведено ряд заходів у  напрямку підвищення правової спроможності громад своїх районів.

Так, цього дня в Чутівському районному центрі зайнятості головним спеціалістом відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Анатолієм Турчином було проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні та осіб, які шукають роботу на тему «Порядок перебування на обліку в центрі зайнятості, особливості зайнятості під час перебування на обліку. Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги».

У ході семінару присутніх було ознайомлено з порядком перебування на обліку, особливостями зайнятості, правовими наслідками працевлаштування під час перебування на обліку в центрі зайнятості, особливостями зайнятості на громадських роботах та на інших роботах тимчасового характеру. Крім зазначеного, було наголошено на завданнях, функціях, місцезнаходженні та розпорядку роботи бюро правової допомоги, послугах, що надаються та категоріях осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. По закінченню семінару, у зв’язку з тим, що в учасників виникло чимало  запитань, було надано консультації щодо особливостей перебування на обліку в центрі зайнятості.

Крім того, в Чутівському районному центрі зайнятості головним спеціалістом відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Анатолієм Турчином  було проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні та осіб, які шукають роботу на тему «Громадські роботи. Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги».В ході семінару було ознайомлено присутніх з порядком перебування на обліку, особливостями зайнятості під час перебування на обліку, можливостями стажування на робочих місцях, легальній зайнятості та участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Крім зазначеного, було наголошено на завданнях, функціях, місцезнаходженні та розпорядку роботи бюро правової допомоги, послугах, що надаються та категоріях осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. По закінченню семінару присутнім  було надано консультації.15112016seminarvcentrizaynyatosti2

Цього ж дня, в приміщенні Бюро заступником начальника відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Вікторією Гнатенко  було надано методичну допомогу голові громадської організації «Спільна надія» Ларисі Карнаух щодо питань внесення змін до статуту та їх реєстрації (було надано витяги з законів, буклети тощо).   15112016metoddopomoga

15 листопада 2016 року головним спеціалістом відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Дмитром Плахотничим спільно з «Виїзним соціальним офісом» було здійснено виїзд до села Попівка Карлівського району. Під час виїзду проведено робочу зустріч з головою сільської ради Олександром Симоненком. У ході спілкування головний спеціаліст відділу поінформував голову про послуги, що надає бюро правової допомоги та про можливість надання методичної допомоги посадовим особам сільської ради. Між відділом  «Карлівське бюро правової допомоги» та сільським головою було узгоджено питання щодо проведення спільних заходів, розповсюджено інформаційні та методичні матеріали про діяльність бюро та порядок надання безоплатної правової допомоги.15.11.2016 popivka silskiy golova

Того ж дня, начальник відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Юрій Ночовний відвідав загальношкільні батьківські збори. Під час зустрічі керівник відділу повідомив присутніх про місію та цінності безоплатної правової допомоги, хто має на неї право, куди звертатися та які послуги можна отримати в Карлівському бюро, а також ознайомив із Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Після закінчення лекторію батьки мали змогу поставити питання, більшість з яких стосувались порядку оформлення спадщини при пропущенні строку її прийняття, отримання орендної плати за користування паями, дострокове розірвання договорів оренди землі, оформлення субсидії тощо. Особи, що потребували правової допомоги, отримали роз’яснення норм чинного законодавства та можливі шляхи вирішення проблеми.15.11.2016 biluhivka.batkivski zbory

15 листопада 2016 року в Котелевському дошкільному навчальному закладі «Барвінок» проведено з дітьми старшої групи бесіду-гру на тему: «Права маленької дитини». Начальник відділу «Котелевське бюро правової допомоги»  Ольга Саєнко розповіла про права дітей, які визначені Конвенцією ООН «Про права дитини» та показала їх в картинках. У ході заходу дошкільнята  відгадували права та обов’язки в сюжетах казок, розмальовували малюнки, на яких зображені права дітей. Під час правової бесіди  діти проявляли активність при вирішенні завдань, висловлювали свої думки, обговорювали певні ситуації.15112016besidagraDNZBarvinok1

По закінченню заходу Ольга Саєнко провела робочу зустріч із завідувачем ДНЗ «Барвінок» Юлією Луговою, з якою було досягнуто згоди про необхідність в подальшому проведення таких заходів з дітьми для їх правового виховання, надання початкових знань про норми поведінки, формування бачення на правомірні дії та шкідливі звички, розвиток почуття відповідальності за свої дії, виховання у дусі поваги  до Законів України майбутнє покоління.

15 листопада 2016 року на базі Сагайдацького старостату спільно з працівниками Територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради працював «Університет третього віку» для осіб похилого віку. Заступник начальника відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Вікторія Легейда розповіла присутнім про основні завдання бюро, а саме: правопросвітництво у територіальних громадах; надання безоплатної первинної правової допомоги; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції. Також було висвітлено питання процедури оформлення та отримання субсидії. Всі присутні отримали відповіді на поставлені запитання.

Такожпід час перебування в селі Сагайдак, Вікторією Легейдою проведено «вуличне» інформування населення», яке полягало в розповсюдженні листівок серед мешканців села та наданні інформації про місцезнаходження Шишацького бюро правової допомоги, послуги, які ним надаються та іншої суспільно необхідної інформації стосовно безкоштовної правової допомоги.15112016vyluchneinformyvannyaSagaidak

15листопада 2016 рокувідбулася планова нарада в Великобагачанській районній державній адміністрації, де взяла участь заступник начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Лариса Шарко.

На нараді Лариса Шарко розповіла присутнім про стратегію роботи бюро, спрямовану на вирішення проблемних питань населення Великобагачанського району. По закінченню виступу Лариса Шарко наголосила на необхідності співпраці щодо направлення осіб до установи за безоплатною правовою допомогою.

З метою доступу сільського населення до безкоштовної правової допомоги головним спеціалістом відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяною Лисенко здійснено виїзд  до Кротівщинської сільської ради. Під час прийому фахівцем бюро правової допомоги були надані роз’яснення в сфері земельного законодавства та спадкування.

Також, 15 листопада 2016 рокувідбулася робоча зустріч головного спеціаліста відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяни Лисенко та сільського голови Кротівщанської сільської ради Володимира Москаленка, у ході якої обговорені питання подальшої співпраці між Кротівщанською сільською радою та відділом «Великобагачанське бюро правової допомоги». Сторони дійшли домовленості щодо проведення виїзних прийомів громадян. Представники сільської ради отримали методичну допомогу від представників бюро у вигляді інформаційних матеріалів щодо роботи відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги».

15 листопада 2016 рокув Великобагачанському районному центрі зайнятості проходив спільний семінар за участю головного спеціаліста відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяни Лисенко для осіб, які перебувають на обліку.

Під час семінару головний спеціаліст поінформувала присутніх про доступ осіб до безоплатної правової допомоги, яку надає відділ «Великобагачанське бюро правової допомоги»,  адресу, графік роботи та телефон для звернень.

По закінченню заходу  Тетяна Лисенко наголосила на можливості отримання первинної та вторинної правової допомоги та розповіла про коло осіб, які мають право таку допомогу отримати.

Працівниками  бюро Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД проведено ряд заходів у  напрямку підвищення правової спроможності громад своїх районів.

Так, цього дня в Чутівському районному центрі зайнятості головним спеціалістом відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Анатолієм Турчином було проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні та осіб, які шукають роботу на тему «Порядок перебування на обліку в центрі зайнятості, особливості зайнятості під час перебування на обліку. Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги».В ході семінаруприсутніх було ознайомлено з порядком перебування на обліку, особливостями зайнятості, правовими наслідками працевлаштування під час перебування на обліку в центрі зайнятості, особливостями зайнятості на громадських роботах та на інших роботах тимчасового характеру. Крім зазначеного, було наголошено на завданнях, функціях, місцезнаходженні та розпорядку роботи бюро правової допомоги, послугах, що надаються та категоріях осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. По закінченню семінару, у зв’язку з тим, що в учасників виникло чимало  запитань, було надано консультації щодо особливостей перебування на обліку в центрі зайнятості.

Крім того, в Чутівському районному центрі зайнятості головним спеціалістом відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Анатолієм Турчином  було проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні та осіб, які шукають роботу на тему «Громадські роботи. Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги».В ході семінару було ознайомлено присутніх з порядком перебування на обліку, особливостями зайнятості під час перебування на обліку, можливостями стажування на робочих місцях, легальній зайнятості та участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Крім зазначеного, було наголошено на завданнях, функціях, місцезнаходженні та розпорядку роботи бюро правової допомоги, послугах, що надаються та категоріях осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. По закінченню семінару присутнім  було надано консультації.

Цього ж дня, в приміщенні Бюро заступником начальника відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Вікторією Гнатенко  було надано методичну допомогу голові громадської організації «Спільна надія» Ларисі Карнаух щодо питань внесення змін до статуту та їх реєстрації (було надано витяги з законів, буклети тощо).   

15 листопада 2016 року головним спеціалістом відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Дмитром Плахотничим спільно з «Виїзним соціальним офісом» було здійснено виїзд до села Попівка Карлівського району.Під час виїзду проведено робочу зустріч з головою сільської ради Олександром Симоненком. У ході спілкування головний спеціаліст відділу поінформував голову про послуги, що надає бюро правової допомоги та про можливість надання методичної допомоги посадовим особам сільської ради. Між відділом  «Карлівське бюро правової допомоги» та сільським головою було узгоджено питання щодо проведення спільних заходів, розповсюджено інформаційні та методичні матеріали про діяльність бюро та порядок надання безоплатної правової допомоги.

Того ж дня, начальник відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Юрій Ночовний відвідав загальношкільні батьківські збори. Під час зустрічі керівник відділу повідомив присутніх про місію та цінності безоплатної правової допомоги, хто має на неї право, куди звертатися та які послуги можна отримати в Карлівському бюро, а також ознайомив із Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Після закінчення лекторію батьки мали змогу поставити питання, більшість з яких стосувались порядку оформлення спадщини при пропущенні строку її прийняття, отримання орендної плати за користування паями, дострокове розірвання договорів оренди землі, оформлення субсидії тощо. Особи, що потребували правової допомоги, отримали роз’яснення норм чинного законодавства та можливі шляхи вирішення проблеми.

15 листопада 2016 року в Котелевському дошкільному навчальному закладі «Барвінок» проведено з дітьми старшої групи бесіду-гру на тему: «Права маленької дитини». Начальник відділу «Котелевське бюро правової допомоги»  Ольга Саєнко розповіла про права дітей, які визначені Конвенцією ООН «Про права дитини» та показала їх в картинках. У ході заходу дошкільнята  відгадували права та обов’язки в сюжетах казок, розмальовували малюнки, на яких зображені права дітей. Під час правової бесіди  діти проявляли активність при вирішенні завдань, висловлювали свої думки, обговорювали певні ситуації.

По закінченню заходу Ольга Саєнко провела робочу зустріч із завідувачем ДНЗ «Барвінок» Юлією Луговою, з якою було досягнуто згоди про необхідність в подальшому проведення таких заходів з дітьми для їх правового виховання, надання початкових знань про норми поведінки, формування бачення на правомірні дії та шкідливі звички, розвиток почуття відповідальності за свої дії, виховання у дусі поваги  до Законів України майбутнє покоління.

15 листопада 2016 року на базі Сагайдацького старостату спільно з працівниками Територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради працював «Університеттретьоговіку» для осібпохилоговіку. Заступник начальника відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Вікторія Легейда розповіла присутнім про основні завдання бюро, а саме: правопросвітництво у територіальних громадах; наданнябезоплатноїпервинноїправовоїдопомоги; забезпечення доступу до безоплатноївторинноїправовоїдопомоги; забезпечення доступу до електроннихсервісівМіністерстваюстиції. Такожбуловисвітленопитанняпроцедури оформлення та отримання субсидії. Всіприсутніотрималивідповіді на поставленізапитання.

Такожпід час перебування в селі Сагайдак, Вікторією Легейдою проведено «вуличне» інформування населення», яке полягало в розповсюдженнілистівоксеред мешканців села та наданні інформації про місцезнаходження Шишацького бюро правової допомоги, послуги, які ним надаються та іншоїсуспільнонеобхідноїінформаціїстосовнобезкоштовноїправовоїдопомоги.

15листопада 2016 рокувідбулася планова нарада в Великобагачанській районній державній адміністрації, де взяла участь заступник начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Лариса Шарко.

На нараді Лариса Шарко розповіла присутнім про стратегію роботи бюро, спрямовану на вирішення проблемних питань населення Великобагачанського району.По закінченню виступу Лариса Шарконаголосила на необхідності співпраці щодо направлення осіб до установи за безоплатною правовою допомогою.

З метою доступу сільського населення до безкоштовної правової допомоги головним спеціалістом відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяною Лисенко здійснено виїзд  до Кротівщинської сільської ради. Під час прийому фахівцем бюро правової допомоги були надані роз’яснення в сфері земельного законодавства та спадкування.

Також, 15 листопада 2016 рокувідбулася робоча зустріч головного спеціаліста відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяни Лисенко та сільського голови Кротівщанської сільської ради Володимира Москаленка, у ході якоїобговорені питання подальшої співпраці між Кротівщанською сільською радою та відділом «Великобагачанське бюро правової допомоги». Сторони дійшли домовленості щодо проведення виїзних прийомів громадян. Представники сільської ради отримали методичну допомогу від представників бюро у вигляді інформаційних матеріалівщодо роботи відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги».

15 листопада 2016 рокув Великобагачанському районному центрі зайнятості проходив спільний семінар за участю головного спеціаліста відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяни Лисенко для осіб, які перебувають на обліку.

Під час семінару головний спеціаліст поінформувала присутніх про доступ осіб до безоплатної правової допомоги, яку надає відділ «Великобагачанське бюро правової допомоги»,  адресу, графік роботи та телефон для звернень.

По закінченню заходу  Тетяна Лисенко наголосила на можливості отримання первинної та вторинної правової допомоги та розповіла про коло осіб, які мають право таку допомогу отримати.