назад

ПОЧАТОК РОБОТИ КАБІНЕТІВ З НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПЕРВИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ СОЦІАЛЬНО НЕЗАХИЩЕНИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ

2016 03 23 К1Чернівецька обласна громадська організація «Комітет виборців» спільно з Кельменецьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги презентували проект «Центри безоплатної первинної правової допомоги в об’єднаних територіальних громадах Чернівецької області». Презентація відбулась 22.03.2016 р. в сесійній залі Хотинської РДА. Зазначений  проект з квітня 2016 р. буде реалізовуватись на території Хотинського, Кельменецького, Сокирянського районів та м. Новодністровськ Чернівецької області.

Заступник голови обласної громадської організації «Комітет виборців» Ігор Бабюк та директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий під час презентації проекту також розповіли про роботу Кельменецького центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та зазначили, що проектом передбачається надання первинної правової допомоги в об’єднаних територіальних громадах Кельменецького, Хотинського, Сокирянського районів та м. Новодністрогвськ, зокрема: с. Рукшин та с. Клішківці (Хотинського р – ну), с. Іванівці Кельменецького р – ну), с. Вашківці та с. Романківці (Сокирянського району).

2016 03 23 К2З квітня по листопад 2016 року у згаданих громадах працюватимуть фахівці-юристи, які раз на місяць будуть вести прийом громадян, збиратимуть для них необхідні документи, готуватимуть заяви, звернення, скарги до органів державної влади, організацій, установ. Вони надаватимуть консультації щодо алгоритму дій громадян під час вирішення конкретних соціальних проблем: здобуття професійної освіти, оформлення субсидії, соціальної допомоги та виплат або ж вирішення питань оформлення та перерахунку пенсій, виплат на неповнолітню дитину тощо.

Цей проект впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за  підтримки Уряду Канади, спільно з Програмною ініціативою «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження». Метою проекту є розширення співпраці громадськості, центру безоплатної вторинної  правової допомоги та органів самоврядування місцевих громад щодо надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, формування мережі пунктів надання БПД в п’яти територіальних громадах, які вже є об’єднаними або ж на стадії об’єднання. Результатом реалізації проекту буде підвищення рівня правосвідомості мешканців громад, їх правової обізнаності.