назад
01.08.19

Подорожуй безпечно, працюй легально!

Саме під такою назвою пройшла акція біля центрального автовокзалу Полтави, яка була приурочена до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Участь у ній взяли і фахівці системи БПД Полтавщини.

У Всесвітній день протидії торгівлі людьми полтавцям, які вирушають в гості чи на роботу за кордон, розповідали, як подорожувати безпечно та не попасти в трудове рабство.

Вранці на центральному автовокзалі, звідки вирушало три автобуси до Польщі, людям роздавали буклети та розповідали про безпечну подорож, відпочинок та навчання до іншої країни. А також, куди звертатися, якщо попали в трудову експлуатацію.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги області Юлія Козаченко та Андрій Свєшніков розповідали полтавцям, які вирушають за кордон як вберегти себе від недобросовісних роботодавців, як діяти у випадку порушення їх прав та як їм у цьому може допомогти система безоплатної правової допомоги.

“Здивований, що зараз є люди, які так активно піклуються про протидію торгівлі людьми. Тепер маю листівку з інструкціями, в разі чого! Звісно, буду звертатися за потреби! Чесно кажучи хвилююся, бо це ж інша країна, інші люди!» – висловлювали свої думки стосовно акції пасажири.

Таку акцію вже не вперше проводять БО «Світло надії» спільно з управлінням сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА, за підтримки Міністерства соціальної політики та представництва в Україні Міжнародної організації з міграції (МОМ) та інших організацій. Захід відбувається не лише в Полтаві, а в усіх містах України. Крім автовокзалу, в Полтаві таку ж акцію провели на залізничному вокзалі станції Полтава-Південна.

Продовжилося інформування громадян щодо способів захисту від торгівлі людьми під час прем’єрного показу документальногофільму «Жінка в полоні», який відбувся у кінотеатрі Wizoria «Колос». Присутніх було чимало. Повний зал із 120 осіб. Стрічка про 52-річну угорку Маріш, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи і їй не можна виходити з дому без дозволу. Це – яскравий приклад сучасного рабства. Кожен присутній перейнявся долею головної героїні.

По завершенню показу глядачі мали змогу задавати питання експертам та висловлювати свої думки.

Нагадуємо, що отримати фахову юридичну допомогу громадини можуть звернувшись до фахівців системи безоплатної правової допомоги.

Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40 (0532) 56 -02-88.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.