назад

Поглиблення співпраці задля захисту прав внутрішньо переміщених осіб

RC VPOПосилення забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали внаслідок конфлікту або окупації, на безоплатну правову допомогу – такою була мета зустрічі контактних осіб в рамках Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області та Благодійним Фондом “Право на Захист”, що відбулась 5 грудня у Львові.

Так, Орест Шот та Остап Тимчій обговорили стан справ стосовно забезпечення права на правову допомогу для внутрішньо переміщених осіб та осіб, що постраждали від конфлікту, зокрема, взаємне перенаправлення бенефіціарів між сторонами Меморандуму.

Варто відзначити, що усі переселенці, яких БФ “Право на Захист” перенаправив до місцевих центрів БВПД Львова та області отримали рішення  щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги від держави.

Сторони домовились поглиблювати співпрацю у наступному році, у тому числі, шляхом проведення спільних навчальних заходів для юристів та адвокатів системи безоплатної правової допомоги, а також двох круглів столів з обговорення проблемних питань та підведення підсумків роботи.

Нагадаємо, що в червні 2018 року відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області та благодійною організацією «Благодійний фонд «Право на захист».

Внутрішньо переміщені особи та особи, які постраждали внаслідок конфлікту або окупації можуть отримати безоплатну правову допомогу у будь-якому бюро чи місцевому центрі області. Контакти Центрів знаходяться за посиланням:

http://lviv.legalaid.gov.ua/ua/mistsevi-tsentry-z-nadannia-bezoplatnoi-vtorynnoi-pravovoi-dopomohy