назад
26.10.18

Покращення надання БПД обговорювали на Полтавщині

26.10.2018   konferensia (13)Про актуальні питання безоплатної правової допомоги, її можливості, розвиток, проблемні питання та перспективи розвитку в Україні другий день поспіль розповідають фахівці системи БПД на ІIІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Адаптація правової системи України до права Європейського Союзу: теоретичні та практичні аспекти».

Мета конференції полягає в оптимізації надання безоплатної правової допомоги в Україні, в обміні досвідом на прикладі іноземних країн, а також у залученні до процесу надання БПД представників державних інституцій, незалежних провайдерів з метою належної реалізації норми конституції України щодо доступу громадян до БПД.

«Адаптація національного законодавства до норм права Європейського Союзу має особливу значущість та актуальність. Адже це сприяє не лише створенню відповідної правової бази для належного членства України у складі ЄС, а й створенню належного підґрунтя задля відповідних реформ у нашій державі, у тому числі, що стосується забезпечення громадян якісними правовими послугами, що є ознакою справжньої демократії у суспільстві», – зазначила перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка.

26.10.2018   konferensia (2)

Під час конференції говорили про розвиток інституту незалежного провайдера безоплатної правової допомоги, що є необхідним елементом у забезпеченні громадян якісними правовими послугами та підвищенні рівня правової обізнаності у суспільстві.

Тематика насильства у сім’ї є важливою у сучасному суспільстві, тому учасники заходу висвітлювали питання захисту прав постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, говорили як про практичні аспекти реалізації чинного законодавства, співпрацю державних та недержавних інституцій у напрямі попередження та подолання цього негативного явища, так і про врегулювання законодавства та усунення.

26.10.2018   konferensia (6)

З метою покращення якості надання правових послуг учасники конференції також обговорювали питання щодо удосконалення стандартів якості надання правової допомоги в Україні.

26.10.2018   konferensia (4)

Конференція організована Регіональним центром з надання БВПД у Полтавській області, Полтавським юридичним інститутом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Дніпропетровським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Українською асоціацією європейських студій.

26.10.2018   konferensia (10)

У числі запрошених фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги, керівники системи БПД Полтавської, Сумської, Харківської та Луганської, Чернігівської, Херсонської, Закарпатської, Львівської областей, адвокати, науковці, народні депутати України, голови ОТГ, посадові особи органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, державні службовці.

26.10.2018   konferensia (8)

Почесними гостями заходу стали представники з числа науковців навчальних закладів із Республіки Болгарія, Республіки Польща, Литви, Грузії та Казахстану.

26.10.2018   konferensia (18)


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube