назад

Покращення взаємодії з партнерськими організаціями для проведення спільних заходів

гол

Взаємодія та проведення спільних заходів з партнерськими організаціями системи безоплатної правової допомоги допомагає не лише інформувати якомога більше громадян про їхні права та можливості їх захисту, але й розширює доступ до безоплатної правової допомоги.

Так, на виконання Меморандуму про співпрацю, а також у рамках Всеукраїнської програми «Демократична школа» керівник Сарненського місцевого центру з надання БВПД Юлія Міхнова взяла участь у тренінгу, що відбувся у Сарненському районному ліцеї «Лідер».

Окрім тренерів програми Оксани Салівончик та Андрія Вишняка, участь у заході також взяли директор навчального ліцею «Лідер» Тамара Колоїз, заступник директора з виховної роботи Олена Іщук, заступник голови Сарненської РДА Наталія Параниця, а також представники громадських організацій району, ліцеїсти та їхні батьки.

1

Під час тренінгу його учасники були поділені на чотири групи (адміністрація закладу, вчителі, учні та громадськість), кожна з яких намагалася провести експертну оцінку стану демократизації у навчальному закладі. В групах розгорнулися жваві дискусії, в ході яких обговорювалися основні шляхи демократизації освітньої установи відповідно до концепції Нової української школи та нового Закону України «Про освіту».

2

Окрім того, після закінчення тренінгу керівник Сарненського місцевого центру Юлія Міхнова взяла участь у роботі дистанційного пункту консультування, який функціонував у бібліотеці навчального закладу. Тому усі учасники тренінгу мали змогу отримати безоплатні юридичні консультації та роз’яснення з актуальних для них питань.

Також варто зазначити, що проведення робочих зустрічей та семінарів з партнерськими організаціями з метою постійної взаємодії є важливим елементом повсякденної діяльності фахівців Сарненського місцевого центру. Так, на виконання Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості Юлія Міхнова обговорила з працівниками Сарненського районного центру зайнятості перспективи подальшої співпраці.

3

Зокрема, обговорювалися питання взаємодії щодо проведення спільних правопросвітницьких заходів для громадян, які мають офіційний статус безробітних та перебувають на обліку у центрі зайнятості. Також сторони досягнули домовленості щодо спільної реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який впроваджується з метою підвищення правової освіченості українців.

Також під час консультування безробітних громадян та інформування їх про діяльність системи безоплатної правової допомоги Юлія Міхнова надала безоплатні правові консультації щодо порядку перерахунку пенсії та отримання одноразової допомоги при народженні дитини в рамках мобільного пункту консультування, який працював у Сарненського районному центрі зайнятості.

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.