назад

Поліцейська-омбудсмен з робочим візитом у Вижницькому місцевому центрі з надання БВПД

2017 03 13VНа минулому тижні відбулася робоча зустріч керівництва та працівників Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з поліцейською- омбудсменом.

Під час цієї зустрічі в.о. директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторнної правової допомоги Юрій Сележан розповів про діяльність місцевого центру, зокрема щодо забезпечення права особи на безоплатну правову допомогу, організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги та залучення захисника до надання такої правової допомоги клієнту.

Крім того, Юрій Сележан розповів про розвиток та переорієнтацію системи безоплатної правової допомоги, впровадження нових пріоритетів діяльності системи, плани та перспективи роботи на поточний рік.

У свою чергу, старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Оксана Ханевич розповіла про роботу Управління забезпечення прав людини, функціональні обов’язки та права регіональних представників Управління, основні завдання та їх практичну реалізацію.

Також Оксана Ханевич поінформувала про превенцію та службові розслідування, результати роботи та посилення контролю за дотриманням прав і свобод людини в діяльності працівників поліції, зокрема при здійсненні заходів з безпеки та порядку, під час розкриття злочинів тощо.

Про важливість взаємодії, форми співпраці системи безоплатної правової допомоги регіону та регіонального представництва Управління забезпечення прав людини також говорили учасники зустрічі. Зокрема, йшлося про підвищення кваліфікації працівників патрульної поліції з питань застосування законодавства про безоплатну правову допомогу та адвокатуру, вимог Кримінального процесуального кодексу України та адміністративного судочинства, в частині забезпечення права затриманих осіб на захист.

Окрім цього, учасники зустрічі узгодили питання щодо інформування про факти порушення працівниками поліції прав затриманих осіб у кримінальному та адміністративному процесах, формування доказової бази у разі виявлення порушення, з метою оперативного реагування та протидії незаконним діям таких працівників тощо.

Довідково!

За отриманням необхідної правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань, послуг безоплатної вторинної правової допомоги та доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України звертайтесь до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що у м. Вижниця по вул. Українській, 100 Б.

Також можна зателефонувати за контактним телефонним номером центру (0 3730) 2 31 58 або на єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103.

Кожен, хто вважає, що його права порушені працівником поліції може звернутися до поліцейської-омбудсмена, за адресою: м. Чернівці, вул. Чайковського, 4, каб. № 1 або заелефонувати за номером (066) 983 70 27.