назад

Помилки в офіційних документах завдають чимало клопоту українцям

svi odr MVD 1До Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка, яка пояснила, що є непрацездатною і тому має бажання оформити пенсію померлого чоловіка  на себе. Звертаючись до Пенсійного фонду Охтирського об`єднання управління пенсійного фонду України Сумської області, з`ясувала, що у свідоцтві про шлюб є помилки.

 У ході попередньої роботи з клієнтом  було встановлено, що фактично жінка проживає у м. Охтирка, а народилася в Росії,  де і видано свідоцтво про шлюб. Тому працівниками Охтирського місцевого центру з НБВПД роз`яснено, що можна зробити запит документів до органів реєстрації цивільного стану. Необхідно також врахувати, що так як сплинуло багато часу від дня укладення шлюбу, цей процес буде довготривалим. Тому раціональніше це питання вирішити у судовому порядку. Працівники пояснили, що відповідно до пункту 1 частини 1 статті 256 Цивільного процесуального кодексу України необхідно звернутися до суду з заявою про встановлення факту родинних відносин.

Жінці надано адвоката Олега Анацького, який підготував позовну заяву та успішно здійснив представництво інтересів особи в суді.

 Отже, завдяки працівникам Охтирського місцевого центру з НБВПД, ще одна особа отримала безкоштовну правову допомогу.