назад
15.03.18

Понад 400 осіб проконсультували фахівці Четвертого київського місцевого центру з надання БВПД на національній гарячій лінії з попередження домашнього насилля, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

ла страда2З 2016 року Четвертий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочав співпрацю з Громадською організацією Ла Страда – Україна. Начальник відділу правової інформації та консультацій Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Маньківська двічі на місяць здійснює консультування на національній гарячій лінії з попередження домашнього насильства , торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

Консультації надаються переважно з питань розірвання шлюбу, стягнення аліментів, притягнення кривдника до адміністративної або кримінальної відповідальності, встановлення місця проживання дитини, розподілу спільного сумісного майна подружжя або усунення перешкод в користуванні майном.

Загалом Центру вдалося налагодити плідну співпрацю з Громадською організацією «Ла Страда – Україна». На даний час вони мають спільних клієнтів, які неодноразово звертались на національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації аби проконсультуватися саме у фахівця Четвертого київського місцевого центру з надання БВПД. Також неодноразово особи, які звертались на національну гарячу лінію приходили особисто до Центру для отримання консультації та написання звернення для отримання вторинної правової допомоги.

На сьогоднішній день Четвертий київський місцевий центр з надання БВПД має низку позитивних кейсів, де в складних конфліктних ситуаціях змогли допомогти особі, яка постраждала від домашнього насильства відстояти та захистити свої права.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).