назад
07.02.18

Попередження наркоманії та вступу до «груп смерті»: навчально-виховні лекції для студентів Олександрії

095-6 лютого 2018 року, фахівці  Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели навчально-виховні лекції для студентів першого курсу Олександрійського коледжу культури і мистецтв на теми: «Наркоманія серед неповнолітніх: актуальна проблема сучасного суспільства» та «Павутина з соціальних мереж».
Захід провели фахівці відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Олександрійського місцевого центру з надання БВПД – Володимир Світановський та Анна Лунга-Лягуша.
 
10
 
Володимир Світановський  розповів студентам про поняття наркоманії, види наркотичних засобів і психотропних речовин, а також наголосив на тому, що наркотики руйнують організм людини і в короткі терміни приводять їх споживачів до трагічних наслідків. Окрім того, особа, яка хвора на наркотичну залежність легко переступає межі моралі, руйнує свою сім’ю, втрачає своє «я» та стає на злочинний шлях. При вживанні наркотиків різко погіршуються пам’ять, здатність до логічного мислення, засвоювання нової інформації, зосередження, а нервові клітини просто згорають.
 
11
 
У свою чергу Анна Лунга-Лягуша розповіла студентам про актуальні нині серед підлітків «групи смерті» в соціальних мережах такі, як: «Синій кит», «Червона сова», «Новий шлях» та наголосила на тому, що з початку зловмисники починають листування з дитиною та переконують її у власній унікальності та самотності, викликають її довіру, потім пропонують зіграти в гру, а правила гри диктуються зовсім незнайомими людьми. Якщо дитина хоче вийти з гри, її залякують і шантажують.
Під час перегляду відеоролику «Павутина з соціальних мереж, групи смерті «Синій кит», «Червона сова» та «Новий шлях», студенти мали змогу спостерігати за негативним впливом соціальних мереж на свідомість дитини, котра страждає від браку батьківської уваги, байдужості, жорстокого поводження серед однолітків та являється найбільш вразливою.
 
12
 
Наприкінці заходу фахівці Олександрійського місцевого центру з надання БВПД відповіли на всі запитання присутніх, поінформували про запуск Міністерством юстиції України загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та запропонували, у разі виникнення правових питань, звертатись за консультаціями та роз’ясненнями до Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Окрім того, представники системи БПД залишили студентам Олександрійського коледжу культури і мистецтв буклети з різних правових питань, інформаційні листівки та плакати щодо загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Адреси бюро правової допомоги:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смтОнуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.