назад

Попільнянське бюро правової допомоги офіційно відкрито та радо приймає перших клієнтів

07.09.2016 - Popilna (2)Відтепер у Попільні працює бюро правової допомоги, яке є структурним підрозділом Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що вже функціонує більше року.

На практиці це означає, що кожен, хто звернеться до бюро за юридичною консультацією – її отримає, що сприятиме виробленню у громадян практики використовувати правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань замість узвичаєних корупційних практик. Також це сприятиме досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних судових спорів; зменшуватиме ризики обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браку адвокатів у сільській місцевості та малих містах; більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування; зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх тощо.

Як зазначив директор Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Красовський, мета створення бюро – допомагати людям вирішувати проблеми у правовий спосіб. «Люди більш ширше потребують правової інформації. Закликаю всіх до співпраці та вірю, що бюро стане ресурсним центром для продовження хороших та важливих ініціатив», – наголосив директор Бердичівського ісцевого центру.

07.09.2016 - Popilna (1)

«Новостворене бюро буде виконувати функцію первинної допомоги та надання доступу до вторинної, – повідомив начальник Попільнянського бюро правової допомоги Юрій Харчук. – Ми вже надаємо роз’яснення та консультації громадянам, що того потребують, а в майбутньому ще й плануємо проводити виїзні прийоми громадян, наприклад, до людей з обмеженими фізичними можливостями».