назад
11.04.16

Послугами Чернігівського місцевого центру продовжують користуватись особи, на яких поширюється дія Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”

P326049430 березня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» та на виконання умов Меморандуму про співпрацю директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко виїжджав до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України (далі – ПТПІ).

Володимир Бобруйко зустрівся з виконуючим обов’язки директора ПТПІ Павлом Чавою та обговорив поточні та організаційні питання для проведення роботи виїзного консультативного пункту. Володимир Бобруйка нагадав, що у разі подачі звернення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД особам, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», до звернення необхідно додати: паспорт або інший документ, що посвідчує особу (у разі наявності); довідку про звернення за захистом в Україні; рішення про задоволення/відхилення/залишення без розгляду скарги на рішення органу міграційної служби про відмову в прийнятті заяви про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, або про відмову в оформленні документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту (у разі наявності).
Також директором Чернігівського місцевого центру з надання БВПД було засвідчено довіреність, видану адвокату, на представництво інтересів в суді громадянина Ісламської Республіки Афганістану.
По завершенню робочої зустрічі Володимир Бобруйко за участю перекладача провів прийом осіб, які перебувають у ПТПІ. За безоплатною правовою допомогою з питань визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, звернулись шестеро осіб з Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланки. За участю перекладача було складено шість звернень, які наступного дня разом з необхідними додатками було направлено для розгляду до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД.
6 квітня 2016 року було прийнято рішення про надання всім особам безоплатної вторинної правової допомоги та призначення адвоката для захисту їх прав в суді.P3260496