назад

Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав КПВВ «Майорськ»

20180417 095844Відносини між Канадою та Україною мають довгу історію, розпочинаючись в кінці XIX століття, коли перші українські іммігранти прибули до Канади.   З того часу важливість двосторонніх зв’язків зростала, досягнувши кульмінаційної точки в 1991 році, коли Канада стала першою західною державою, яка визнала незалежність України. На даний час Канада незмінно підтримує незалежність України та її інтеграцію в трансатлантичний простір політики, економіки і безпеки. Сьогодні канадсько-українські відносини охоплюють сфери політики, торгівлі, оборони і безпеки, а також галузі технічної допомоги та особисті контакти між людьми.

       Як ми знаємо, існування системи безоплатної правової допомоги в Україні стало можливим, також, завдяки канадсько-українському проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Канадському бюро міжнародної освіти (СВІЕ).

       І ось, сьогодні, 17 квітня 2018 року, в рамках своєї діяльності та з метою відслідковування поточного стану справ на Сході України, посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав КПВВ «Майорськ».

       Представникам установи системи безоплатної правової допомоги випав шанс особисто із ним поспілкуватися. Цікавою була зустріч директора Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторії Харенко та начальника Бахмутського бюро правової допомоги  Оксани Болотюк із Романом Ващуком.

        Під час спілкування було обговорено ряд актуальних питань, що стосуються рівня довіри населення до державних інституцій, актуальності і важливості надання безоплатної правової допомоги особам, які перетинають лінію розмежування, шляхів інтеграції громадян на підконтрольну українському уряду територію, режиму та організації роботи мобільного модулю з надання БПД, основних питань, з якими звертаються громадяни до представників місцевого центру.20180417 095851

       Роман Ващук зазначив, що ситуація на КПВВ дещо покращилась останнім часом, але для того, щоб громадяни змогли відчувати різницю перетинаючи лінію розмежування треба консолідувати весь обсяг послуг, які надаються на контрольному пункті в’їзду-виїзду.

       – Людина повинна розуміти, де вона знаходиться та як їй діяти в тій чи іншій ситуації, вона не повинна тільки здогадуватись як та що робити – зауважив посол Канади в Україні.

       Громадяни повинні почуватися безпечно та отримувати захист від держави в усьому, як то отримання медичних, юридичних, психологічних послуг. Саме через отримання усього необхідного спектру послуг кожен з нас почувається в безпеці.

       Посол Канади в Україні нагадав, що канадський уряд постійно працює над питанням гуманітарної та технічної допомоги Україні задля забезпечення рівня захищенності громадян, насамперед в зоні військового конфлікту.

       Особливу увагу посол приділив мобільному пункту консультування на лінії розмежування, який облаштований на базі гуманітарно-логістичного центру завдяки Норвезькій раді у справах біженців. У зазначеному пункті громадяни, які перетинають лінію розмежування, за бажанням, можуть отримати правову допомогу, юридичні консультації та роз’яснення законодавства. Наразі, актуальним залишається інформування населення про систему БПД в Україні за допомогою відповідних брошур та візітівок, та надання так званих «експрес-консультацій».

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь:

  • Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20, телефони: 099-266-91-62, електронна пошта:  kramatorsk.donetsk@legalaid.dn.ua