назад

Посилення правової спроможності громад

51-104 грудня 2017 року з нагоди Всеукраїнського тижня права начальник Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук зустрівся із працівниками та відвідувачами Заставнівської центральної районної бібліотеки. Йшлося про правову освіту та правову культуру об’єднаних територіальних громад.

Посилення правової спроможності та правової свідомості представників об’єднаних територіальних громад – це питання на часі. Тому фахівці системи безоплатної правової допомоги докладають чимало зусиль, щоб сприяти цьому, зокрема проводять різноманітні правопросвітницькі заходи.

«Проблема правової свідомості, культури та правової освіти на даний час вельми актуальна. Це обумовлює потребу в неухильному зростанні і досягненні високого рівня правової освіти кожного громадянина, кожної посадової особи, кожного державного службовця», – розповів під час зустрічі Василь Данищук.

Присутнім розповіли про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО». Він покликаний сприяти підвищенню правової свідомості українців та навчити захищати свої права.

Також під час зустрічі фахівець системи безоплатної правової допомоги надав розяснення щодо таких питань: як діяти, щоб правильно вирішити спір? що робити, якщо забирають бізнес чи відбирають майно?

По завершенню присутні отримали інформаційні буклети, які також стануть помічниками у вирішенні таких питань.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Заставнівського бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: Чернівецька область, Заставнівський район, м.Заставна, вул. Д. Галицького, 1а. Телефон: (0 3737) 3-11-87.