назад

Посилення правової спроможності громадян: Роз’яснення переважного права залишення на роботі та компенсації при скороченні

DSCN1977З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу та вирішення проблемних питань протягом тижня працівники Ратнівського, Камінь-Каширського та Турійського бюро правової допомоги провели виїзні прийоми у Самари-Оріхівській, Грудківській та Дулібівській сільських радах відповідних районів.

За роз’ясненнями звернулось 17 громадян. В основному питання стосувалися переоформлення земельних ділянок, приватизації житлових будинків, соціального, пенсійного забезпечення та трудового права.

Одне з основних питань, яке цікавило громадян під час цих прийомів, стосувалося переважного права залишення на роботі та компенсації при скороченні.

Відповідно до Кодексу законів про працю України при скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці.IMG 1245 новый размер

Критеріїв визначення кваліфікації працівника в законодавстві про працю не встановлено. В такому випадку можуть використовуватись показники, які в сукупності характеризують виробничу діяльність працівників: наявність певної освіти, стаж і досвід роботи, ставлення до роботи, якість виконуваної роботи, наявність дисциплінарних стягнень чи заохочень тощо.

При рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі надається:
– сімейним, при наявності двох і більше утриманців;
– особам, в сім’ї яких немає інших працівників із самостійним заробітком;
– працівникам з тривалим безперервним стажем роботи на даному підприємстві, в установі, організації;
– працівникам, які навчаються у вищих і середніх спеціальних учбових закладах без відриву від виробництва;
– учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та іншим категоріям працівників, визначеним ч. 2. ст. 42 КЗпП України.

До того ж звільнені працівники мають право на вихідну допомогу у розмірі не менше середньомісячного заробітку при зміні в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників.

IMG 20170228 105625 новый размер

Під час надання консультацій працівники бюро правової допомоги також поінформували мешканців сіл про основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», роз’яснили, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Довідково:
Камінь-Каширське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Шевченка, 8.
Ратнівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Ратне, вул. Каштанова, 24 (3-й поверх).
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23.