назад

Посилення правової спроможності територіальних громад – мета системи безоплатної правової допомоги

ShM 2016 12 15 krugli stol Yampil 3У Ямполі 15 грудня директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена ДЕМЧЕНКО провела ряд заходів спрямованих на підвищення правової спроможності територіальних громад Ямпільського району. Керівник Регіонального центру провела робочі зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та державної влади

Ямпільського району, працівниками відділу «Ямпільське бюро правової допомоги» та прийняла участь у Круглому столі «Актуальні питання посилення правової спроможності територіальних громад» за участі голови Ямпільської районної державної адміністрації Ірини ПАНЧЕНКО, голови районної ради Ольги ГУБАР та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

Круглий стіл, який відбувся у Ямпільській районній державній адміністрації  розпочався зі вступного слова  директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олени ДЕМЧЕНКО: 

«Місія безоплатної правової допомоги, полягає в якісному захисті прав громадян, досягненні європейського рівня правосвідомості територіальних громад та подоланні корупції. Ми поступово переходимо від чистої моделі правової допомоги до моделі посилення правової спроможності територіальних громад».

SuR 2016 12 15 Yampil 2

У ході виступу керівник поінформувала присутніх про результати роботи Регіонального та місцевих центрів за час їх існування та зауважила, що новий етап у системі безоплатної вторинної правової допомоги – створення бюро правової допомоги, надає можливість найвіддаленішим селам отримати юридичні консультації та роз’яснення з правових питань та, за потреби, відповідно до визначених законодавством підстав, адвокатські послуги для здійснення представництва інтересів у суді.

ShM 2016 12 15 krugli stol Yampil 1

 

Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ, керівник Ямпільського бюро правової допомоги виступив в ході круглого столу на тему «Перші 100 днів роботи  Ямпільського бюро правової допомоги».

«За цей період в «Ямпільське бюро правової допомоги» звернулося 153 особи. Найбільше громадян турбували земельні питання – 25, адміністративні – 24, сімейні -22, спадкові – 20. З настанням опалювального сезону почастішали звернення громадян щодо соціального та житлового забезпечення, зареєстровано 34 звернення. 6 осіб отримали безоплатну вторинну правову допомогу», – зазначив керівник бюро Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ.

Директор місцевого центру з надання БВПД Микола ГУДІМА висловив надію, що бюро правової допомоги підвищать рівень правової обізнаності громадян та допоможуть у вирішенні порушених прав та законних інтересів.    

ShM 2016 12 15 krugli stol Yampil 2

 

Голова Ямпільської районної державної адміністраціїІрина ПАНЧЕНКО висловила свою думку з приводу реалізації системи надання безоплатної правової допомоги спільно з органами місцевого самоврядування, складнощі, здобутки та практичні аспекти прийому громадян.

Крім цього, директор Регіонального центру Олена ДЕМЧЕНКО провела особисту робочу зустріч з  головою Ямпільської районної державної адміністрації Іриною ПАНЧЕНКО та відвідала відділ «Ямпільске бюро правової допомоги». Під час зустрічей обговорювалися проблемні питання та перспективи розвитку безоплатної правової допомоги на території Ямпільщини.

SuR 2016 12 15 Yampil 1