назад

Посилення рівня внутрішнього контролю як запорука доступної та якісної правової допомоги

gol

У рамках забезпечення виконання Положення про центри з надання БВПД щодо координації та контролю за діяльністю місцевих центрів 5-6 вересня група фахівців РЦ на чолі з директором Василем Овдіюком перебувала у Сарненському МЦ з метою перевірки дотримання вимог закону «Про безоплатну правову допомогу» та інших нормативних актів, які регулюють порядок її надання. 

Під час візиту фахівці Регіонального центру провели перевірку стану справ щодо основних напрямків роботи в усіх структурних підрозділах МЦ.

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олександр Панкрухін перевірив стан організаційної, юридичної та кадрової роботи у Сарненському місцевому центрі. Зокрема, це стосується стану ведення діловодства, ведення та оформлення кадрових документів щодо роботи з персоналом, наявності нових посадових інструкцій та їх оформлення, наявності планів роботи тощо.

1

Головний спеціаліст відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олександр Кузик під час моніторингу перевірив організацію надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, а також роботу з адвокатами, якість роботи з клієнтами в частині доступу до БПД, кількість звернень щодо реєстрації громадських формувань та їх виконання, надання доступу до електронних сервісів Мін’юсту, взаємодію з іншими суб’єктами надання БППД, участь у реалізації грантових проектів тощо.

У свою чергу начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світлана Бідюк провела перевірку відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами, зокрема, щодо стану звітування адвокатів за виданими дорученнями, наявністю скарг на роботу адвокатів, підстав заміни адвокатів та відмови від їхніх послуг. Також фахівець РЦ вибірково перевірила акти надання БВПД на предмет комплектності та правильності розрахунку розміру винагороди. У відділі представництва перевірявся стан організації надання БВПД працівниками місцевого центру, а також формування досьє та якість складених процесуальних документів. Окрім того, Світлана Бідюк зустрілася з адвокатами, які співпрацюють з Сарненським місцевим центром, та обговорили з ними стан співпраці та подальшу взаємодію.

4

Зокрема, головний бухгалтер Тетяна Демчук та заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Інна Ніколова провели вибіркову перевірку дотримання основних фінансових та бухгалтерських документів. Це стосується формування місячної фінансової звітності до ДКСУ; заповнення меморіальних ордерів ведення реєстру касових та фактичних видатків за КПКВК 3603030 та 3603020; нарахування заробітної плати, а також формування адвокатами комплекту документів для оплати актів наданих послуг за виконаними дорученнями з БВПД.

2

Начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Оксана Марчук тим перевірила журнал обліку проведених правопросвітницьких заходів та стан звітування щодо інформаційної присутності Сарненського МЦ та його структурних підрозділів у ЗМІ. Окрім того, обговорила з інтегратором місцевого центру планування та підготовку інформаційних матеріалів, проведення комунікативних заходів. Також актуальним є питання взаємодії з місцевими засобами масової інформації, тому в рамках візиту був складений план налагодження та покращення співпраці з місцевими ЗМІ.

Окрім того, заступник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Євген Томчик здійснив перевірку стану матеріального забезпечення місцевого центру та підлеглих йому бюро, зокрема, робочий стан персональних комп’ютерів та іншої офісної техніки. Також перевірялися правильність складання річного плану закупівель та додатку до нього та проведення допорогових закупівель в системі Рrozorro.

У свою чергу під час візиту до місцевого центру Василь Овдіюк зустрівся з керівниками органів місцевого самоврядування м. Сарни та району, керівництвом судових, правоохоронних та органів прокуратури, які високо оцінили діяльність системи безоплатної правової допомоги Рівненщини та висловили своє бачення щодо подальшої взаємодії.

Довідково. Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.