назад

Посилення співпраці у сфері захисту прав дітей

krugliy stіl16 лютого 2018 року на базі Володимир-Волинської міської ради Володимир-Волинським місцевим центром з надання БВПД організовано та проведено засідання круглого столу на тему: «Координація роботи у сфері захисту прав дітей в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Участь у круглому столі взяли представники соціальних служб, зокрема у справах сім’ї, дітей та молоді, районного та міського управлінь освіти, молоді та спорту, РАЦСу, державної виконавчої служби, міськрайонного відділу з питань пробації, сектору превенції міського відділу поліції, працівники Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання, заступники директорів з виховної роботи навчальних закладів міста, а також очільник Волинського обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Метою круглого столу було напрацювання пропозицій щодо покращення співпраці місцевого центру з партнерами, вироблення алгоритмів спільних дій для активізації роботи у поточному році.

krugliy stіl 1

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД місцевого центру Степан Слащук ознайомив учасників заходу з реалізацією правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства за ознакою статі, а також для дітей.

krugliy stіl 2

Увагу присутніх акцентовано на тому, що отримати безоплатну вторинну правову допомогу відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було дотепер), а й усі діти.

Керуюча справами виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Наталія Прогонюк розповіла про співпрацю з місцевим центром з надання БВПД та окреслила проведену роботу з реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

krugliy stіl 3

У ході проведення круглого столу заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Василь Соколов та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД місцевого центру Надія Прогонюк висвітлили питання протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також поінформували про зміни в законодавстві в частині стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Пикалюк, а також представники навчальних закладів запропонували продовжувати співпрацю з місцевим центром в частині проведення спільних заходів з метою посилення захисту прав дітей, а також попередження злочинності серед неповнолітніх.

Довідково:

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11, е-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua