назад

Посилення співпраці задля покращення якості надання послуг

11c1c14b-f6c5-464a-9d8d-86ecc35b5fab4 вересня 2018 року за участю директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігоря Микитина та заступника директора Віри Іськович відбулась зустріч зі спостерігачем Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі – Майклом П. Салліваном з питань моніторингу діяльності безоплатної правової допомоги у Львівській області.

Ігор Микитин розповів про становлення системи БПД в Україні і, зокрема, у Львівській області.

Майкл П. Салліван цікавився організацією роботи Регіонального центру та місцевих центрів у сфері забезпечення захистом та представництвом у судах, якістю правових послуг, які надають як представники місцевих центрів, так і адвокати, які співпрацюють із системою БВПД на підставі укладених контрактів.

Окремо Ігор Микитин зупинився на питаннях діяльності мобільних та дистанційних пунктів доступу до БПД, наданні адресної правової допомоги, на особливостях відбору та залучення адвокатів до роботи в системі, заходах, що вживаються КЦ та РЦ для підвищення кваліфікації як фахівців системи БПД, так і адвокатів.

Віра Іськович коротко описала результати роботи бюро правової допомоги, 2 роки діяльності яких відзначалось нещодавно на Всеукраїнському рівні, проведенням прес-конференцій з підведенням підсумків їх роботи. Так, за два роки діяльності фахівцями 24-х бюро правової допомоги на Львівщині надано 37 тис. правових консультацій з найактуальніших питань цивільного, спадкового, сімейного, земельного, житлового права, соціального забезпечення.

З метою покращення якості надання правової допомоги, учасники домовились про подальшу співпрацю щодо проведення моніторингу діяльності структур системи безоплатної вторинної правової допомоги на Львівщині.

Нагадуємо, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).