назад

Позитивна динаміка роботи та підготовка до відкриття бюро правової допомоги – головні питання керівної ради

160324 01З початку року спостерігається стала динаміка я у зростанні кількості клієнтів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, так і у кількості прийнятих звернень. Станом на 22 березня місцевими центрами зареєстровано 1786 звернень клієнтів (IV квартал 2015 року – 1820).

Про це йшлося на першій у цьому році керівній раді, яка відбулася 22 березня у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

 На порядку денному було озвучено десять нагальних питань. Насамперед директори обговорили результативність діяльності місцевих центрів.

Кожен із керівників презентував основні досягнення та успіхи, виносив на обговорення проблемні питання.

Досить детально очільниками центрів опрацьовано питання утворення бюро правової допомоги, які мають розпочати роботу вже з 1 липня 2016 року. Директор Регіонального центру Олена Демченко наголосила на тому, що організація роботи бюро правової допомоги на сьогодні є першочерговим питанням.

160324 02

Також під час наради було вивчено пропозиції щодо переведення основних засобів та приміщень на баланс чи надання їх в оренду відповідним місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходяться на балансі Головного територіального управління юстиції Сумської області, для забезпечення роботи бюро правової допомоги.

160324 03

Приємно відмітити, що робота інтеграторів, направлена на популяризацію діяльності місцевих центрів, має позитивні наслідки. Якщо у IV кварталі лише 2,3% клієнтів знали про безоплатну правову допомогу через мережу Інтернет, то станом на сьогоднішній день загальний показник становить 6,5% (середній по Україні у 2015 році – 5,5%). Активно на каналах обласного та місцевого телебачення транслюються сюжети та програми про діяльність місцевих центрів. У IV кварталі 2015 року загальний показник обізнаності громадян завдяки телебаченню становив 11,9%, натомість у 2016 році він збільшився до 13,7% (середній по Україні у 2015 році – 13,1%). Втричі зріс загальний показник інформованості населення Сумської області про роботу місцевих центрів завдяки співпраці з недержавними організаціями – 7,2% (IV квартал 2015 року – 2,7%), у той час, як середній показник по Україні становив – 4,8 %.

За підсумками керівної ради було прийнято ряд важливих протокольних рішень.