назад
20.04.18

Позитивна практика стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини від фахівчинь Новомосковського бюро правової допомоги

hamarinnДо Новомосковського бюро правової допомоги звернулась громадянка Яна В*, яка потребувала допомоги правників для стягнення аліментів на утримання спільної малолітньої дитини. Жінка розповіла, що з чоловіком у шлюбі вони перебувають з 2011 року, а у 2013 році в них народився син. На даний час шлюб між подружжям не розірвано, але сімейні відносини  фактично було припинено ще рік тому.

З того часу спільне господарство між ними не ведеться, а проживає пара окремо. Батько дитини матеріальну допомогу на утримання сина не надає і згоди щодо розміру аліментів, які він має сплачувати на утримання сина, між ними за цей час так і не досягнуто.

Як пояснила громадянці начальниця Новомосковського бюро правової допомоги Тамара Білокінь, відповідно до статті 180 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. А відповідно до статті 182 Сімейного кодексу України, розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини.Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Також, як з’ясувалося зі слів жінки, батько дитини є працездатною особою та в змозі виплачувати аліменти.

У підсумку, після проведеної роботи начальниці Новомосковського бюро правової допомоги Тамари Білокінь, суд задовольнив позовні вимоги Яни В* у повному обсязі та встановив стягнути аліменти на утримання неповнолітньої дитини у розмірі ¼ частки від заробітку (доходу), але не менше ніж 50% від прожиткового мінімуму до досягнення дитиною повноліття.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Новомосковське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Новомосковськ, каб. 112. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.Контактний телефон: (056) 93-750-84; електронна пошта: novomoskovske@legalaid.dp.ua.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).