назад

dtpНа початку квітня цього року практично всі місцеві засоби масової інформації сповістили про зухвалу дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої було сильно травмовано мешканку міста Бердянська.

       Молодик, що знаходився в стані алкогольного сп’яніння, перевищуючи дозволену швидкість, не вписався в поворот на міст та скоїв наїзд на жінку. Внаслідок злочинних дій з боку водія, які виявилися в навмисному порушені правил безпеки дорожнього руху, жителька Бердянська зазнала серйозних травм, які відповідно до висновку судово-медичної експертизи були кваліфіковані як середньої ступені тяжкості тілесні ушкодження.

       В рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, дії особи, яка керувала транспортним засобом були кваліфіковані за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, що спричинили потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, а постраждалу жінку було визнана потерпілою.

      nIvANp4MemA Провівши декілька місяців в травматологічному відділені КУ БМР «Бердянське територіальне медичне об’єднання», жінка, в пошуках правди та справедливості, з метою захисту свої прав, звернулася до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогиДорученням № 521 потерпілій громадянці було надано адвоката Дем’яна Амельченка, який за короткий термін підготував та подав цивільний позов в рамках розгляду кримінальної справи щодо відшкодування майнової та моральної шкоди. В судовому засіданні адвокат надав вичерпні докази та підтвердження заподіяння постраждалій особі матеріальної шкоди на суму майже 10 500 гривень та фахово обґрунтував суму морального відшкодування, яке було оцінено в 50 тисяч гривень.

       Внаслідок професійних дій адвоката та його прагненні відстояти порушені права постраждалої, вироком суду від 28 вересня цього року було вирішено стягнути на користь  потерпілої жінки матеріальну та моральну шкоду, в розмірі, що перевищує 60  000 ивень.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД:

  • адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,
  • ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).