назад
24.03.17

Позитивний досвід відділу представництва Черкаського місцевого центру

05 січня 2017 року до місцевого центру звернулася гр. С. з метою отримання адвоката за рахунок держави для представлення її інтересів в суді. Після перевірки доходів громадянки за останні шість місяців, виявилось, що вона належить до категорії осіб, дохід якої не перевищує двох прожиткових мінімумів, відтак, має право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Представляла інтереси гр. С. – Юлія Горбачевська, головний спеціаліст відділу представництва Черкаського місцевого центру.
Гр С. просила суд визнати дії КП “Соснівська СУБ” Черкаської міської ради неправомірними та зобов’язати укласти із нею окремий договір найму житлового приміщення та відкрити на її ім’я особовий рахунок. КП “Соснівська СУБ” у досудовому порядку відмовилось перевести особовий рахунок, посилаючись на те, що гр. С. не є членом основного квартиронаймача, так як вони розлучені. Проте, Житловим кодексом України передбачено, що якщо особа перестала бути членом сім’ї наймача, але продовжує проживати в займаному приміщенні, вона має такі ж права, які у наймача та членів його сім’ї. Крім того, ЖК України передбачено підставу зміни особового рахунку, як згода наймача.
Соснівський районний суд м. Черкаси прийнявши до уваги обґрунтування представника, задовольнив позов гр. С..