назад

Практичне навчання новопризначених працівників Великописарівського бюро правової допомоги

У смт. Велика Писарівка 10 серпня пройшло навчання новопризначених працівників бюро, які розпочнуть свою діяльність, спрямовану на захист прав громадян, уже з 1 вересня.

Наразі в Сумській області планується відкриття 14 бюро правової допомоги. У тому числі бюро будуть відкриті у селищі міського типу Велика Писарівка, у місті Лебедин та Тростянець. Новостворені бюро стануть додатковими точками доступу до безоплатної правової допомоги навіть у найвіддаленіших куточках краю. 

У кожному з них працюватиме 2 фахівці-юристи, які надаватимуть правові консультації відвідувачам, реалізовуватимуть правопросвітницькі заходи, а також прийматимуть звернення про отримання безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів у суді), допомагатимуть з доступом до електронних сервісів Мін’юсту. Із метою передання практичних умінь та навичок, юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги ділилися досвідом.

Директор Тамара Козир і начальник відділу правової інформації та консультацій Микола Кравченко поінформували  новопризначених працівників бюро про безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, суб’єктів її отримання та порядок надання; провели прийом громадян та надали правові роз’яснення, юридичні консультації з житлових, соціальних, земельних та спадкових питань та роздали інформаційні буклети про право кожного на безоплатну первинну та право окремих категорій громадян на безоплатну вторинну правову допомогу.

Працівникам бюро Євгену Морозу та Людмилі Мусієнко детально роз’яснили заповнення необхідних документів.

Цього ж дня у Великій Писарівці було проведено «круглий стіл» на тему: «Забезпечення якості правової допомоги Великописарівського району».

Захід відбувся у приміщенні Великописарівської районної державної адміністрації. На ньому  були присутні представники Державної прикордонної служби, голови селищних рад, працівники Великописарівської районної державної адміністрації та районної ради, представники пенсійного фонду, військового комісаріату, центру надання адміністративних послуг, правоохоронних органів, відділів та управлінь органів місцевої влади, а також заздалегідь запрошені журналісти.

Керівник Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара Козир представила присутнім заступника начальника відділу Великописарівського бюро правової допомоги Євгена Мороза та головного спеціаліста Людмилу Мусієнко.

«Бюро правової допомоги, які запрацюють з вересня місяця, дійсно забезпечать українців захистом і правом на справедливість», зауважив Микола Кравченко. Він також повідомив присутнім, що за своїм складом бюро являють собою децентралізований пул юристів-практиків, які надають безкоштовні правові консультації, користуючись при цьому єдиною базою таких консультацій, яку вони ж самі формують і підтримують в актуальному стані.

Керівник апарату Великописарівської районної державної адміністрації Олександр Дикий зауважив, що досить багато громадян потребують правової допомоги, та не мають на це коштів. А з відкриттям бюро ситуація зміниться на краще.

До широкого відома донесено також інформацію про розширення повноважень Охтирського місцевого центру з надання БВПД, суть яких полягає у прийомі та видачі документів при реєстрації громадських формувань.

Тобто усі місцеві центри правової допомоги діятимуть як «фронт-офіси», а рішення прийматиметься Головним територіальним управлінням юстиції у Сумській області. Отже, якщо вам потрібна наша допомога, звертайтеся за адресою:        м. Охтирка, вул. Перемоги (Леніна), 13 та за телефоном 4-22-23.