назад
12.11.16

Працівник місцевого центру відстояв права пенсіонерки

Vinnytsya LevytskyiЛітню жінку звинуватили у підпалі сміття та притягнули до адміністративної відповідальності, наклавши подвійний штраф у розмірі 3000 грн. Встановити справедливість допомогли фахівці Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у серпні 2016 року звернулась громадянка П., з письмовою заявою про надання їй правової допомоги щодо оскарження постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вінницької міської ради №622 від 03.06.2016 р. про притягнення до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) та накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 1360 грн.

Вказана постанова вже перебувала на виконанні в Центральному відділі державної виконавчої служби міста Вінниці Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, де стягнення штрафу мало проводитись в подвійному розмірі, що складає 2720 грн. Такий штраф був для громадянки непосильним, оскільки її пенсія складала 1230 грн. Крім того, пенсіонерка не визнавала сам факт порушення законодавства у сфері благоустрою (підпал сміття).

Згідно наказу №323/04 від 29.08.2016 р. для надання правової допомоги жінці призначили начальника відділу представництва Вінницького місцевого центру з надання БВПД Олександра Левицького, який підготував адміністративний позов до Вінницького міського суду Вінницької області.

Також, у зв’язку з тим, що строк звернення до суду уже було пропущено, Олександр Вікторович підготував відповідне письмове клопотання про його поновлення.

За результатом розгляду справи Вінницьким міським судом Вінницької області 13.10.2016 р. винесено постанову по справі №127/19111/16-а, якою позов громадянки П. задовольнили в повному обсязі, визнали протиправною та скасували постанову адміністративної комісії при виконавчому комітеті Вінницької міської ради №622 від 03.06.2016 р. про притягнення пенсіонерки до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 152 КУпАП та накладення  адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

“Я дуже вдячна Олександру Вікторовичу за його професійність і чуйність”, – написала у своїй подяці громадянка П., яку направила до Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.podiaka

Вітаємо Олександра Левицького з успішним завершенням справи і бажаємо наснаги та подальших успіхів у роботі.

Нагадаємо, єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів), а також адреси усіх місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги в регіонах України можна переглянути тут.